Deze 8 beste stand-upcomedy shows op Netflix moet je zien

Deze 8 beste stand-upcomedy shows op Netflix moet je zien

Het aanbod aan stand-upcomedy shows op Netflix is groot en daarom volgt hier een overzicht van de 8 beste shows die je moet zien. De meeste shows duren ongeveer een uurtje en zijn dus de perfecte ontspanning. Plezier verzekerd!

1. Aziz Ansari – Buried Alive

Hij ziet er misschien op het eerste gezicht vrij onschuldig uit maar dat verandert heel snel wanneer hij z’n mond opendoet. Ansari is een acteur die je in enkele komedies van de laatste jaren kan terugvinden en hij heeft ondertussen ook zijn eigen reeks ‘Master of None’. Voor z’n stand-up zaalshows haalt hij zijn inspiratie vooral uit zijn eigen persoonlijke ervaringen. Zo weet hij originele dingen te brengen, zegt hij zelf.

Het hoofdthema van zijn show is het huwelijk, en alles wat daaromtrent nog bij komt kijken zoals kinderen krijgen, huisje bouwen en liefde in het algemeen. Nu hij de 30 gepasseerd is en hij al z’n vrienden ziet samenwonen, trouwen en kinderen krijgen begint hij zichzelf af te vragen of hij daar wel (ooit) klaar voor zal zijn. En dat is de invalshoek van z’n show waarbij de setting zogezegd een trouwfeest is waar Ansari te gast is en nadenkt over zijn eigen situatie in vergelijking met die van zijn vrienden.

2. Michael Che Matters

Michael Che werd bekend als een van de comedians van ‘Saturday Night Live’ en kreeg van Netflix de kans om op hun kanaal z’n eigen show te brengen. Alle ietwat gevoelige thema’s waar andere komieken misschien nog over zouden twijfelen om aan bod te laten komen, passeren de revue in Che’s show. Van racisme tot homofobie, van politie-geweld tot de christelijke godsdienst, hij spaart werkelijk niets of niemand.

Als je niet van grove humor houdt, dan skip je deze show wel best. Michael Che is enorm kritisch voor de maatschappij en maakt dat op een zeer uitdrukkelijke en niet altijd even vriendelijke manier duidelijk. Nog een klein detail waar sommigen zwaar aan kunnen tillen: Che is zo grappig dat hij om z’n eigen moppen lacht. Love it or hate it!

3. Tig Notaro – Happy To Be Here

Als je op Netflix naar ‘stand-up comedy’ zoekt, dan zie je bijna alleen maar mannelijke komieken verschijnen. Jammer, want er zijn genoeg vrouwelijke komieken die zeker ook hun plaatsje verdienen in deze lijst. Tig Notaro is daar eentje van, en niet zomaar eentje. In haar eigen Netflix-special ‘Happy To Be Here’ gaat ze volledig los qua zelfspot, zowel op persoonlijk vlak als op het vlak van haar carrière als komiek.

Zo start ze bijvoorbeeld met grapjes over hoe mensen zich al haar hele leven vergissen of ze nu een man of een vrouw is. En grapt ze over haar huwelijk met een vrouw en hoe ze op de feestjes van Ellen Degeneres gevraagd wordt. Ze wordt gezien als een groot voorbeeld voor borstkankerpatiënten aangezien ze zelf de ziekte overwon. De boodschap die ze wil uitdragen met haar show is dat ze nu ze zelf opnieuw gelukkig is, opnieuw anderen gelukkig kan maken.

4. Bill Burr – I’m Sorry You Feel That Way

Bill Burr heeft energie voor tien tijdens z’n shows en zijn enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk. Hij speelt af en toe een kleine rol in films, heeft een podcast maar is toch vooral gekend en geliefd als komiek. Alweer een ‘specialleke’ in het lijstje en wel omdat de show in zwart-wit opgenomen is. Die simpele look past perfect bij Burr’s show: die zijn simpelweg gewoon grappig, goed en straight to the point.

Gedurende 80 minuten laat Bill Burr zich volledig gaan, zoals we van hem gewend zijn. De titel is dan ook totaal geen referentie naar hoe de comedian zich gedraagt in z’n show: hij trekt zich namelijk totaal niets aan van hoe het publiek z’n uitspraken interpreteert of opvat, hij doe gewoon zijn eigen ding op een typische – misschien wel arrogante – ‘Bill Durr manier’.

5. Zach Galifianakis – Live at the Purple Onion

Dat Zach Galifianakis de grappigste thuis is, daar mogen we zo goed als zeker van zijn. Noem een komedie van de laatste jaren en de kans is heel groot dat Galifianakis bij de cast behoort. Vooral door z’n rol in de Hangover-films wordt hij nu meteen herkend als ‘die hilarische acteur met ontzettend droge humor en sterke oneliners’. Deze stand-up dateert al van 2005 en was een van de eerste originele contents specifiek voor Netflix geproduceerd.

Het is geen standaard stand-up show waarbij de komiek vooraan op z’n podium staat en met z’n microfoon in de hand grappig staat te wezen. De show bestaat uit aparte korte en absurde sketches die niets met elkaar te maken hebben. Probeer dus geen rode draad doorheen de show te zoeken want die zal je niet vinden. Het enige wat doorheen alle stukjes overeenkomt is de hilariteit van de comedian!

6. Neal Brennan – 3 Mics

Ook deze stand-upcomedy show is niet de mainstream one met een komiek en z’n microfoon op een podium voor een publiek. Neal Brennan gebruikt namelijk maar liefst drie microfoons om z’n show te brengen. Aan elke microfoon brengt hij iets anders en zo weet hij het publiek geboeid te houden.

Aan de eerste microfoon leest hij oneliners af van een kaartje, heel droog dus. Maar omdat hij dat combineert met de twee andere microfoons, raak je niet verveeld. De tweede microfoon zou je bijna z’n psycholoog kunnen noemen. Hij vertelt er namelijk heel open over zichzelf en al zijn onzekerheden waarmee hij leeft. Aan de derde en laatste microfoon brengt hij de traditionele stand-up: lange verhalen die naar een grappige pointe werken.

7. Ali Wong – Hard Knock Wife

Omdat ‘eentje, geentje is’ en omdat deze Ali Wong gewoon heel erg grappig is, verdient ook zij als vrouwelijke komiek een plaats in deze lijst. Een vrouw met een paar vijzen los, zo zou je ze wel kunnen omschrijven, en gelukkig heeft ze die vijzen niet nodig op het podium, integendeel. Klaar om te bevallen van haar tweede kind staat ze te verkondigen hoe lastig het wel niet is om te bevallen en ouder te zijn van een kind. Best ironisch, toch?

Zoals de meeste andere comedians, houdt ook zij geen blad voor de mond en veegt ze haar voeten aan de politieke correctheid. Hoewel ze toch al een behoorlijk zwangere buik heeft, staat ze nog vol energie op het podium grapjes te maken over rassen- en genderkwesties. Misschien heeft niet iedereen het voor haar ietwat brutale stijl maar wie dat wel kan smaken, moet zich vooral naar Netflix haasten!

8. Kevin Hart

Geen specifieke naam van een show want die van Kevin Hart zijn allemaal het kijken waard. Hij is in tientallen films terug te vinden op Netflix maar ook enkele van zijn eigen stand-upcomedy shows staan op het kanaal. Als je dan toch eentje moet kiezen, ga dan voor ‘What Now?’, al is het maar om te kijken hoe Hart het waanzinnig grote publiek zo om z’n vinger windt.

Alweer geen typische comedy show maar een echte film die volledig draait rond zijn allergrootste show ooit. Hart’s acteertalent gecombineerd met een hoog showgehalte, veel bling bling en vooral z’n sterk gevoel voor humor maken van ‘What Now’ een ‘must-see movie’.

Ben je wel een ‘lachen-gieren-brullen-type’? Kijk dan hier welke komedies je allemaal op Netflix kan bekijken!

Gesponsorde artikelen