Deze Amerikaanse trekpleister heeft een primeur beet: voor het eerst meer cannabis dan alcohol verkocht

Deze Amerikaanse trekpleister heeft een primeur beet: voor het eerst meer cannabis dan alcohol verkocht

De legale verkoop van cannabis gaat elk jaar de hoogte in in de Verenigde Staten. In het Amerikaanse skicentrum Aspen is daar het voorbije jaar met de cannabisverkoop zo een duizelingwekkende omzet gerealiseerd van 11,3 miljoen dollar. Dat zorgde er meteen ook voor dat de trekpleister als eerste een opmerkelijke mijlpaal heeft bereikt.

Vorig jaar werd er in de Amerikaanse stad Aspen voor ‘maar’ 10,5 miljoen dollar aan alcoholische dranken verkocht, dat is een miljoen dollar minder dan dat verkoop van cannabis heeft opgebracht. Hierdoor is Aspen waarschijnlijk de eerste stad waar de legale verkoop van marihuana meer heeft opgeleverd dan die van alcohol. Aspen is het skioord in de Rocky Mountains in Colorado, dat was de eerste Amerikaanse staat waar recreatief gebruik van marihuana werd gelegaliseerd.

Er is ook vastgesteld dat de verkoop van cannabis de snelst groeiende sector is bij de lokale retail. Zo zijn er elf plaatsen in de stad waar je legaal cannabis kan kopen. Maar ook in Amerikaanse staten waar het medisch gebruik van cannabis is gelegaliseerd, is de verkoop van alcohol met zo’n 15 procent gedaald. Dat hebben wetenschapper van de Georgia State University vastgesteld in een studie.

Gesponsorde artikelen