Deze citytrips zijn ideaal voor singles

Deze citytrips zijn ideaal voor singles

Een soloreis maken, is altijd een topidee als je single bent. Je kan gaan naar waar je wil en doen wat je wil. Het enige waar je rekening mee moet houden, is wat jij zelf wil. Zalig toch? Deze steden zijn ideaal om alleen te bezoeken.

1. Stockholm – Sweden

Als je echt niet weet waar je naartoe kan gaan op je eentje, moet je beginnen in de hoofdstad van Zweden, Stockholm.

In de stad valt heel wat te doen. Je zal eens niet weten waar te beginnen. Zelfs als je alleen naar Stockholm gaat, zal je de tijd van je leven beleven en je zeker niet vervelen. De Scandinavische sfeer, de 57 bruggen die verdeeld zijn over de 14 eilanden en een pretpark uit 1880 zullen je tijd in de stad wel interessant maken.

In de stad ga je waarschijnlijk ook veel mensen leren kennen die zelf een soloreis maken. Er zijn heel wat wandeltochten in de Zweedse hoofdstad en die worden vooral gedomineerd door soloreizigers die zijn blijven hangen in de stad. Wie weet geef je daar later ook nog zo’n tour?

Meer informatie nodig over Stockholm? Neem dan hier eens een kijkje: Citytrip Stockholm: alles wat je moet weten over de hippe hoofdstad van Zweden.

2. Boedapest- Hongarije

Als je op je soloreis een beetje wil bezuinigen, moet je gewoon een reis boeken naar de hoofdstad van Hongarije. In deze stad kan je veel zien en doen, en dan spreken wij niet alleen over de badplaatsen. Als wij denken aan Boedapest, halen wij een stad vol leuke attracties, mooie monumenten en unieke buurten om te ontdekken voor de geest. Ideaal om op je eentje te doen!

Meer tips nodig voor je citytrip naar Boedapest? Dan is dit misschien iets voor jou: Citytrip naar Boedapest? Dit zijn onze tips voor je reis naar Hongarije

3. Parijs – Frankrijk

Als je denkt dat Parijs enkel een stad is voor geliefden, dan heb je het mis. In de stad kan je zo veel meer doen dan gewoon wat verliefd wezen met je partner.

Zo heb je heel wat musea, bezienswaardigheden en wandeltours die je kan doen op je eentje. Niemand die druk legt op je, je hebt alle tijd van de wereld. Vergeet ook niet dat je daar goed kan shoppen. Er zal niemand tegen je zeggen wat je moet doen. Ga en heb wat plezier in deze mooie stad.

Meer interesse in Parijs? Neem dan hier eens een kijkje.

4. Praag – Tsjechië

Als je houdt van ronddwalen in onbekende straten en je gedachten wil loslaten, dan moet je ongetwijfeld op je eentje naar het sprookjesachtige Praag. Je kan hier in de straten verdwalen en gewoon genieten van de mooie uitzichten op verschillende hoogtes.

Denk maar aan heel mooie monumenten, prachtige gebouwen en een magische sfeer. Za-lig! Als je meer wil weten over Praag, is dit iets voor jou.

5. Wenen – Oostenrijk

Wenen is een stad waar je heel veel vrijheid hebt. En er bestaat toch geen betere manier om te genieten van je vrijheid dan als alleen weg gaat?

De hoofdstad van Oostenrijk heeft heel veel charme en heeft duidelijk een ontluikende designscène. Wie hier volop van wil genieten, moet er gewoon alleen naartoe en er in alle rust van genieten. Vergeet trouwens ook niet de talrijke musea en het operahuis te bezoeken. Ook zeker de moeite waard.

6. Londen – Engeland

Londen is ook zo’n typische stad waarvan je denkt dat je het per sé moet delen met iemand. Maar eigenlijk is de stad ideaal voor mensen die alleen willen reizen. Denk er maar eens over na. In een stad waar zo veel valt te beleven, heb je geen nood aan discussies over wat je eerst kan doen. Als je je dag vol plant en moe wordt, kan je ook gewoon gaan rusten wanneer je wil. Je moet je nergens schuldig om voelen. Zalig, toch?

Als je wil weten wat je kan doen in Londen, moet je hier eens een kijkje nemen: Citytrip Londen: dit is alles wat je zeker moet zien en doen.

7. Reykjavik – IJsland

Iedereen weet dat IJsland één van de vredigste landen ter wereld is. Eén van de redenen is de hoge veiligheid daar. Dus waarom zou je daar niet naartoe gaan?

Reykjavik is misschien wel een beetje duurder dan je hoopt, maar het is wel al het geld waard. In de stad kan je heel veel doen. Voor meer informatie over de hoofdstad van IJsland, kan je hier eens een kijkje nemen. Maar niet alles kost veel geld hoor. Zo bieden enkele reisbedrijven gratis stadswandelingen aan. Hierdoor leer je andere reizigers kennen en kom je meer te weten over de stad. Als je in de juiste periode gaat, kan je misschien zelfs het noorderlicht zien! Zo kan je een unieke ervaring én een soloreis afvinken van je bucketlist!

8. Barcelona – Spanje

Eén van de mooiste steden in Europa is toevallig ook eentje die je op je eentje kan bezoeken. Als je in Barcelona rondloopt en dingen gaat doen, zal je snel merken dat heel wat soloreizigers zijn blijven hangen in de stad. De meeste wandeltours in de stad worden begeleid door jonge mensen die van een ander land komen en daar zijn blijven wonen.

Het is ook een goedkope en bruisende stad waar je je nooit zal vervelen. Als je meer wil weten over wat je kan doen in de stad, kan dit je misschien verder helpen: Citytrip naar Barcelona? Deze verborgen pareltjes kende je waarschijnlijk nog niet!

9. Firenze – Italië

Eén van de mooiste steden in Italië zit vol met geschiedenis en kunstcultuur. De stad is ideaal voor een individuele reiziger omdat je dan volop kan genieten van de zalige sfeer en rust.

De stad is ook heel chill omdat er veel jongeren studeren. Hierdoor zal het je geen moeite kosten om mensen te leren kennen in het uitgaan en op café.

Firenze is ook gewoon een mooie stad waar je echt van kan genieten. Heerlijk is het om hier gewoon rond te lopen en de mooie straten van de stad te ontdekken.

10. Dubrovnik – Kroatië

De stad heeft zich de laatste jaren erg bewezen als geweldige reisbestemming, ook voor individuele reizigers. Dubrovnik is een prachtige kustplaats met veel charme en heeft een landschap om U tegen te zeggen.

De kustplaats slaapt niet en leeft 24/24 waardoor het erg populair is bij jonge mensen. Als je hier naartoe gaat, zal je je zeker niet vervelen en kunnen wij je verzekeren dat je het naar je zin zal hebben. De stad trekt jonge mensen aan en hierdoor ga je sowieso veel jongeren, ook andere soloreizigers, ontmoeten.

Echt waar … ’t Is een zalige stad om op je eentje te ontdekken! Wil je nu ook al wat meer te weten komen over Dubrovnik? Neem dan hier een kijkje: Citytrip naar Dubrovnik? Waan je in ‘Game of Thrones’ in de zuiderse stad.

Gesponsorde artikelen