Left Right
scrollTop top

Deze dingen vergeten klanten het vaakst in de Uber


Deze dingen vergeten klanten het vaakst in de Uber

Ben jij al ooit iets vergeten in de Uber? Een trouwjurk, een diploma of een stijltang? Nee? Toch is iemand daarin geslaagd. Uber lijstte op wat mensen vorig jaar zoal vergaten en de lijst is nogal opvallend: van ringen tot een vals gebit.

We vergaten vooral onze telefoons, portefeuilles, sleutels, brillen, tassen en juwelen. Deze top vijf is weinig verrassend. Maar veel unieker zijn een friteuse, een kinderbadje en een opblaasbed. Ook deze spullen werden in 2017 achtergelaten op de achterbank van een Uber.

Negende meest vergeetachtige

België wist een plekje te veroveren in de top tien van de meest vergeetachtige landen in Europa. Met onze negende plaats zijn we net iets vergeetachtiger dan onze noorderburen: zij staan op de tiende plaats. De Fransen daarentegen staan op plaats 7.

Mensen in Madrid, Warschau en Lissabon blijken het vaakst iets te vergeten. In Oekraïne, Roemenië en Ierland bleken mensen dan weer het best op hun spullen te passen.

Meer vergeten in het weekend

Als je van plan bent om komend weekend de Uber te nemen, check dan zeker of je al je spullen bij je hebt. Uit de cijfers van het bedrijf blijkt immers dat we vooral vergeetachtig zijn op zaterdag en zondag, met zaterdag 14 oktober als koploper.

In 2017 slaagde een Belg erin om maar liefst vijf keer iets in een Uber te vergeten. Dat is nog steeds niets vergeleken met de Braziliaan die het afgelopen jaar 27 keer iets op de achterbank liet liggen.

Wat doen als je iets vergeten bent?

Ben jij iets vergeten in de Uber? Aarzel dan zeker niet om naar de helpsectie te gaan in de app. Klik op je laatste rit en ga naar ‘rapporteer een verloren item’. De organisatie benadrukt dat ze er vervolgens alles aan doen om je verloren spullen terug te bezorgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899