Deze ‘Game of Thrones’-acteur verklapt dat hij het einde haalt

Deze ‘Game of Thrones’-acteur verklapt dat hij het einde haalt

‘Game of Thrones’ loopt op z’n einde dus is het nu vooral de vraag wie er tot het einde in leven blijft en voor wie het noodlot al eerder in het seizoen toeslaat. En één acteur heeft z’n mond voorbij gepraat. Iain Glen, die in de reeks Ser Jorah Mormont speelt, zal tot het einde van de reeks in leven blijven.

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones komt er volgend jaar aan en we komen beetje bij beetje meer te weten. Zo zal de direwolf van Jon, Ghost, terugkeren, maar we weten dankzij een rechtszaak ook al iets meer over het einde van Jamie Lannister. En nu heeft ook Iain Glen, aka Jorah Mormont, verklapt dat zijn personage meegaat tot het einde van de reeks.

“One of the lucky ones”

In een interview met het Britse Daily Express sprak Iain Glen over het einde van Game of Thrones. Hij vertelde dat de scripts van de zes laatste afleveringen – ja, het laatste seizoen heeft maar zes afleveringen – emotioneel waren om te lezen.

Maar daarna verklapte hij ook een spoiler over zijn personage. “I am one of the lucky ones who made it through!” Met deze woorden maakt Glen dus duidelijk dat hij het einde van de reeks zal halen. Of toch minstens de laatste aflevering. Want de laatste aflevering halen is in Game of Thrones natuurlijk geen zekerheid dat je het ook echt overleeft. In Game of Thrones is uiteindelijk niemand veilig.

HBO/Game of Thrones

Greyscale

Jorah had in Game of Thrones al een tijdje te kampen met greyscale, de ziekte waarvan je huid beetje bij beetje versteend en waar ook Shireen (RIP) aan leed. Maar in het laatste seizoen wist Samwell Tarly te achterhalen hoe hij Jorah ervan kon verlossen.

We kregen een tegelijk degoutant en geniaal staaltje montagewerk te zien, waarbij er ook een taartje betrokken was. Maar Jorah heeft dankzij Samwell dus wel z’n levensduur kunnen verlengen of toch al zeker tot het einde van de reeks.

Het achtste seizoen van Game of Thrones komt uit in het najaar van 2019, dus heb je nog tijd genoeg om alle seizoenen nog een keertje te herbekijken.

HBO/Game of Thrones

Gesponsorde artikelen