Deze man heeft de rode loper van de Oscars gewonnen (en hij was niet eens genomineerd)

Deze man heeft de rode loper van de Oscars gewonnen (en hij was niet eens genomineerd)

De rode loper van de Oscars, da’s ook meteen één van de belangrijkste modeshows van het jaar. In 2019 hield iedereen het bij stijlvol en kleurrijk, maar één man liet toch nog de kinnen tegen het tapijt vallen: Billy Porter in een creatie door Christian Siriano. ’t Was een prachtig smokingvestje, met een schitterende baljurk eronder.

Zonder veel omhaal: hier is Billy Porter in Siriano

Onbekend kan je Billy Porter niet noemen, hij speelt onder andere in Pose. Maar deze avond was Porter er niet om zijn acteerprestaties te vieren, integendeel. Hij moest er de pre-show van de Oscars hosten, wat hem wel een plekje op de rode loper en vervolgens achter de microfoon verdiende. Ook de host mag wel eens wat, dacht Porter, en hij koos voor Christian Siriano, die bekend raakte via Project Runway.

Dit waren de Oscars in 2019!

Omdat Porter de bui wel wat zag hangen, hij blijft een man in een opvallende outfit, pende hij voor Vogue ook een essay neer waarin hij beschrijft waarom hij voor de dramatische galajurk koos. Zo vertelt hij dat “de acteerwereld pretendeert inclusief te zijn, maar is dat uiteindelijk niet. Acteurs die willen genderbenden zijn bang dat ze dan die mannelijke rollen niet meer zullen krijgen, de superheldenrollen. En dat is zo.”

Maar Porter trok zich daar eerder ook al eerder weinig van aan, kijk maar naar deze opvallende look die hij droeg op de Golden Globes

Zijn keuze voor Siriano verantwoordde Porter dan weer op exact dezelfde manier: hij koos voor de ontwerper omdat die bekendstaat als “een ontwerper die kleren maakt voor mensen”. Het doet er voor Siriano niet toe of je een maatje meer hebt of niet en daarom wilde Porter graag met hem samenwerken. “Ik vroeg hem op het einde van een feestje ‘Heb je tijd om voor mij een jurk te maken?’ en hij zei ‘Jaaaaaa!'”

Lady Gaga kreeg geen Oscar … maar Olivia Colman wel!

Geen drag queen

“We wilden tussen het mannelijke en het vrouwelijke spelen. Deze look was interessant omdat het geen drag is. Ik ben geen drag queen, ik ben een man in een jurk. Hij kwam met het idee van een pak bovenaan en een baljurk onderaan. Ik draag ze met Rick Owens-schoenen, die zijn heel gender-bendend en rock’n roll. Het zijn hoge, stevige hakken en ze doen me echt geweldig voelen.”

Voor de interviews tijdens de Oscars droeg Porter trouwens een eenvoudigere broek, omdat dat iets makkelijker was voor de sterren. Twee uitbundige rokken in beeld was duidelijk te veel van het goede, maar wij zijn wel fan.

Gesponsorde artikelen