Left Right
scrollTop top

Deze tweeling redde hun eigen leven … door te knuffelen


Deze tweeling redde hun eigen leven … door te knuffelen

Een identieke tweeling uit het Britse Surrey redde hun eigen leven terwijl ze nog in de buik van hun moeder zaten en dat deden ze op de meest vertederende manier ooit: door elkaar te knuffelen.

De Britse jongens, die Reuben en Theo werden genoemd, deelden tijdens de zwangerschap één vruchtzak, in plaats van er elk eentje te hebben. Dat is eerder zeldzaam bij een tweelingzwangerschap, maar het is ook meteen een pak gevaarlijker. Want de baby’s hebben elk een navelstreng en die kunnen makkelijk verstrengeld raken met elkaar aangezien er twee baby’s in één vruchtzak zitten. Een verstrengelde navelstreng kan zorgen voor het afsnoeren van de zuurstoftoevoer en dat kan leiden tot de dood van de foetussen.

Moeder Vicky moest al bekomen toen ze hoorde dat ze niet één, maar twee baby’s verwachtte en raakte helemaal over haar toeren toen de dokter haar vertelde over het grote risico dat haar baby’s liepen. Ook haar man Chris schrok van de ontwikkelingen.

Omhelzing

Twee weken na de scan waarop de gynaecoloog de tweeling zag, was Vicky net drie maanden zwanger en zag haar gynaecoloog iets hoopgevend: de jongens omhelsden elkaar en hielden elkaars handje vast. Door de omhelzing én het feit dat de baby’s ook heel stil bleven liggen, redden de jongens hun eigen leven, want op die manier konden de navelstrengen niet verstrengeld raken met elkaar.

Op 32 weken werd Vicky’s bevalling ingeleid, omdat baby Theo gestopt was met groeien door plaatsgebrek in de baarmoeder. De jongens kwamen allebei gezond en wel ter wereld, dankzij hun levensreddende knuffel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658