Deze vrouw eert zelfliefde en trouwt met zichzelf

Deze vrouw eert zelfliefde en trouwt met zichzelf

In Australië trouwde een vrouw met zichzelf. Ze hield een intieme strandceremonie voor drie goede vrienden en citeerde haar geloften in een handspiegel. Er is dus toch hoop als je enkel jezelf vertrouwt en niemand anders wilt of vindt! Solygamie it is!

Linda Doktar is een lifecoach die echt gelooft in zelfliefde. Na een pijnlijke breuk, besloot ze op Valentijn het jawoord te geven aan zichzelf. De 34-jarige droeg een stropdas met kleurstoffen blauw en paars op de mooiste dag van haar leven. Ze keek in een handspiegel terwijl ze haar geloften reciteerde en voila, ze huwde zichzelf.

“Ik ben net getrouwd! Met mezelf”, zette Doktar bij haar foto op Instagram. “Ik heb de meest krachtige huwelijksceremonie meegemaakt die de mensheid kent. Om te beloven lief te hebben, te eren en mijn ziel te respecteren. Vandaag, morgen en altijd.”

Niet de eerste ‘solygamie’

Ze beschrijft de ceremonie als “de grootste revolutie”. Trouwen met jezelf staat ook bekend als ‘solygamie’. Het wordt niet wettelijk erkend, maar het is voor velen toch een symbolische gebeurtenis.

Doktar werd geïnspireerd om te trouwen nadat haar goede vriendin Emmajane Love hetzelfde deed op Bali. Emmajane met de liefdevolle achternaam was ook een relatiecoach en haalde in 2017 de krantenkoppen voor haar eigen ceremonie.

Emmajane helpt nu ook anderen om te trouwen in symbolische ceremonies en heeft meer dan 100 zelfhuwelijken voor mannen en vrouwen uitgevoerd, waaronder dat van Doktar. En dat doet ze allemaal met een reden. “Veel vrouwen met wie ik werk hebben een toxische en codependente relaties gehad”, zegt ze in The Independent. “Wat ik ze leer, is hoe ze moeten stoppen met zichzelf te zoeken in de liefde en hoe ze vervolgens gezonde relaties kunnen aantrekken.” En zelfhuwelijk is volgens Emmajane de oplossing.

Gesponsorde artikelen