Deze week nieuw op Netflix: nieuwe seizoenen van ‘Cable Girls’, ‘Iron Fist’ & ‘Atypical’ en nog vele andere veelbelovende titels

Het is duidelijk dat ook voor Netflix de zomer afgelopen is, ons lijstje interessante titels van de afgelopen week is in geen tijden nog zo lang geweest. Van vele series is er een nieuw seizoen toegevoegd, maar deze week is het ook de moeite waard om eens een blik te werpen op de nieuwe films. Er wordt immers al een tijdje uitgekeken naar ‘Sierra Burgess Is A Loser’ en ‘Next Gen’.

Series

Lachen met autisme, het zou heel verkeerd hebben kunnen uitdraaien, maar ‘Atypical’ liet in zijn eerste seizoen op een heel erg respectvolle en toch subtiel grappige manier zien waar een jongen met autisme die zich op de datingmarkt wil begeven zoal tegenaan zou kunnen lopen.

De recensies over deze reeks waren verdeeld, maar ze wist wel het hart te stelen van (een groot deel) van het publiek. Bij de start van het tweede seizoen is Sam (Keir Gilchrist) op zoek naar een nieuwe therapeute en is Casey (Brigette Lundy-Paine) bang om te starten op een nieuwe school.

Na ‘Daredevil’, ‘Jessica Jones’ en ‘Luke Cage’ kwam ‘Iron Fist’, het laatste onderdeel van de Marvel-‘Defenders’ van Netflix. Het eerste seizoen werd in het voorjaar van 2017bedolven onder de slechte reviews en ook de fans haakten massaal af.

Wie het tweede seizoen van ‘Luke Cage’ al heeft gezien, kon zien dat Danny Rand/Iron Fist daar ook een gastverschijning heeft gemaakt. Het was daar al dat Netflix het imago van Iron Fist opnieuw beginnen opbouwen is, met het oog op het tweede seizoen. Hij is nu de beschermer van New York City en hij wordt daar met respect behandeld. In de bewuste Luke Cage-aflevering kwam Danny Rand zelfs naar voren als de mentor van Luke Cage.

Danny (Finn Jones) en Colleen (Jessica Henwick) leven een simpel leven in dit tweede seizoen. Hij werkt als verhuizer en zij doet vrijwilligerswerk bij een buurthuis.En natuurlijk weten we allemaal dat dat geen tien afleveringen zal blijven duren. Misty Knight (Simone Missick) die eerder al in ‘Luke Cage’ verscheen en Mary Walker (Alice Eve) zijn nieuwe personages voor dit seizoen.

En het regent nieuwe seizoenen, want ook het uitstekende ‘Las Chicas Del Cable/Cable Girls’ is terug met ondertussen alweer een derde seizoen. ‘Las Chicas Del Cable’ was de eerste 100% Spaanse Netflix Original en speelt zich af in het Madrid van de jaren 1920. De reeks draait om Alba Romero en drie andere telefonisten, een droomjob in de tijd waarin de telefoon een stevige opmars kende. De vier dames hopen elk om hun eigen redenen aangenomen te worden als telefoniste en streven elk op hun eigen manier naar vrijheid. Voor Alba, die een talent heeft als oplichtster, is het een must, want zij wordt door de politie verdacht van twee moorden en wordt pas van vervolging vrijgesteld als ze de inhoud van de kluis van het telefoonbedrijf in handen weet te krijgen.

Las Chicas Del Cable ziet er ontzettend goed uit en heeft een prettig sprankelend tempo. Bovendien huizen er veel thema’s tegelijkertijd in de reeks – het is een heist movie, een periodiek drama en een liefdesverhaal – en dat zonder dat de drie elkaar in de weg beginnen te lopen.

De moderne muziek in de reeks staat wat als een tang op een varken, maar verder: prima materiaal! We raden wel aan om de smartphone ver weg te leggen, want als Spanjaarden beginnen te ratelen gaat het vooruit.

Voor de liefhebbers van sprookjes, tovenarij en magie is er ook heel wat te beleven op Netflix deze week, want zowel ‘The Good Witch’ als ‘Once Upon A Time’ zijn van nieuwe seizoenen voorzien. De titel van de serie zegt het zelf: in de serie ‘The Good Witch’ volgen we een vrouw (Catherine Bell) die als eigenaardig wordt aanzien door de buurt waar ze in komt te wonen. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2008 en is vorige maand hernieuwd voor nog een vijfde seizoen. Op Netflix kunnen we nu de eerste drie seizoenen bekijken.

‘Once Upon A Time’ is dan alweer aan zijn zevende seizoen toe. De serie over sprookjesfiguren die gevangen zitten in een vervloekt stadje in Maine (zonder zelf te weten wie zij zijn) staat nu volledig op Netflix. Het zevende seizoen werd een “soft reboot”, wat wil zeggen dat er een gloednieuwe verhaal startte die los stond van de zes voorgaande seizoenen.

Het bleek meer een wanhoopspoging om de magie van de reeks te herontdekken dan een nieuw begin, maar de poging mocht uiteindelijk niet baten. Op 18 mei van dit jaar werd de allerlaatste aflevering van ‘Once Upon A Time’ uitgezonden.

En los van deze nieuwe series allemaal zijn er ook deze week weer nieuwe afleveringen van de uitstekende advocatenreeks ‘Better Call Saul’ (S4E05) en ‘Shooter’ (S3E12) dat aan zijn voorlaatste aflevering ooit toe is.

Film

En pas dan zijn we klaar om aan het filmluik van deze week te beginnen, met voorop ‘Sierra Burgess Is A Loser’. Die film gaat over de volslanke Sierra die school moeilijk vindt en daten nog moeilijker, want de jongens zien haar niet staan. Tot ze toevallig begint te chatten met een jongen die denkt dat hij met een ander meisje aan het chatten is. Het klikt offline, maar tegelijkertijd is Sierra bang om haar ware ik te onthullen.

En op Cannes – waar ze dit jaar door een dispuut met het festival zelf geen films vertoonden – kocht Netflix de nieuwe animatiefilm ‘Next Gen’ aan, een aankoop waarvoor Netflix naar verluidt 30 miljoen dollar moest betalen.

Het verhaal gaat over de vriendschap tussen een jong meisje (stem van Charlyne Yi) en een krachtige robot (John Krasinski uit ‘The Office US’). Wanneer zijn soortgenoten op hol slaan, moeten hij en zijn nieuwe vriendin het tegen hen opnemen.Een nieuwe ‘WALL-E’ wordt ‘Next Gen’ allicht niet, maar een nieuwe ‘Big Hero 6’ moet zeker binnen de mogelijkheden van deze film liggen.

En dan willen we nog graag enkele nieuwe oudjes die aan het aanbod zijn toegevoegd aanstippen. Het was blijkbaar uitverkoop bij Marvel, want zowel ‘Iron Man 2’ (2010), als ‘Captain America: The First Avenger’ (2011) als de eerste ‘The Avengers’ (2012) zijn aan het filmaanbod van Netflix toegevoegd.

Tot slot is ook nog ‘The Angels’ Share’ (2012) toegevoegd, één van de meer lichtvoetige films van sociaal regisseur Ken Loach over een groep sociale randfiguren die het plan opvatten om – om uit de armoede te raken – de meest dure whisky aller tijden te stelen. Dat is nog eens een origineel idee!

Docu

Op het docu-domein is het al eventjes wat stiller, maar deze week willen we weer twee titels aanvinken. Zowel in ‘First And Last’ als in ‘City Of Joy’ heeft Netflix niet voor de meest lichte onderwerpen geopteerd, maar dat maakt ze er niet minder interessant op. In ‘First And Last’ maken we kennis met gevangen, zowel met diegenen die hun laatste dag in de penitentiaire instelling beleven als diegenen die pas worden binnengebracht. Deze documentairereeks is gefilmd in de gevangenis van Gwinnett County in Georgia.

En nog harder hebben we moeten slikken bij ‘City Of Joy’, en dan hebben we alleen nog maar de trailer gezien.

In deze documentaire krijgen we een blik op een opvangtehuis in Congo en zijn bewoners: vrouwen die aan seksueel of ander geweld proberen te ontsnappen en van daaruit opnieuw hun leven proberen op te bouwen.

‘Las Chicas Del Cable/Cable Girls’ is één van de 50 titels in onze lijst met de beste series op Netflix. Ben je benieuwd naar de andere 49? Kijk dan hier eens! Het artikel wordt regelmatig bijgewerkt zodat de lijst altijd up-to-date is.

Meer
Lees meer...