Deze week nieuw op Netflix: ‘Sex Education’, ‘Titans’, ‘Friends From College’ én ‘Ru Paul’s Drag Race’

Deze week nieuw op Netflix: ‘Sex Education’, ‘Titans’, ‘Friends From College’ én ‘Ru Paul’s Drag Race’

Het seriejaar 2019 wordt nu echt ingezet met de eerste echte nieuwe titels van dit jaar. Netflix pakt deze week uit met ‘Sex Education’ en ook met ‘Titans’, maar ook ‘The Good Place’ is uit winterslaap en het laatste seizoen van ‘Grimm’ is aan het aanbod toegevoegd.

Series

Een nieuw jaar, dat wil zeggen dat de ene serie na de andere uit zijn winterslaap zal ontwaken. Als eerste voegt The Good Place (S3E10) zich weer bij ons waarin we zullen kunnen zien hoe Michael en het olijke viertal zich nu effectief in The Good Place bevinden en hoe het daar allemaal misgelopen is door de jaren en eeuwen heen.

Maar er is ook geheel nieuw materiaal, met als eerste veelbelovende titel de nieuwe reeks Sex Education. We Tipten de reeks ook al in ons artikel met serietips voor 2019. Sex Education, met Asa Butterfield in de hoofdrol, wordt door Netflix omschreven als een komische coming-of-agedrama waarin thema’s als romantiek, seks en vriendschap aan bod zullen komen.

De kinderen van Goedele Liekens kunnen zich misschien wel herkennen in Sex Education, want een moeder hebben die sekstherapeute is, is niet altijd even makkelijk. Ook niet voor de zestienjarige Otis die zelf nog maagd is en worstelt met zijn eigen seksualiteit. Toch voelt hij intuïtief de problemen van anderen goed aan en samen met zijn klasgenote Maeve richt hij een sekskliniek op waar hun medeleerlingen terecht kunnen met al hun vragen en seksuele problemen.

Een tweede nieuwe titel van de voorbije week is Titans. Deze reeks speelt af in het universum van DC Comics. Titans is de eerste titel op de nieuwe Amerikaanse dienst DC Universe, maar Netflix verspreid de reeks buiten de Verenigde Staten. Hoofdpersonage in deze reeks is Robin, het hulpje van Batman. Batman en Robin zijn in het begin van Titans al uit elkaar gegroeid waardoor Robin besloten heeft om Gotham in te ruilen voor Detroit. Daar komt hij al snel in contact met anderen met bovennatuurlijke krachten en ze besluiten om zichzelf te verenigen om zo sterker te staan om de stad en de wereld te beschermen tegen het kwaad.

Friends From College heeft dan weer een tweede seizoen gekregen. Die reeks draait nog altijd rond een groepje vrienden die elkaar kennen van hun studententijd op Harvard, die ondertussen zijn uitgegroeid tot stevige veertigers, maar nog altijd de sleutel tot de volwassenheid niet helemaal gevonden hebben.

In het tweede seizoen worden ook nieuwe gezichten geïntroduceerd, zoals Sarah Chalke die Merril speelt. Merril is een oud-klasgenoot die vroeger nog een relatie heeft gehad met Nick en dus ongetwijfeld voor de een flinke dosis explosiviteit in de groep zal zorgen.

Van Grimm is dan weer het zesde en laatste seizoen toegevoegd. De reeks over een politierechercheur die er een dubbelleven op nahoudt als grimm neemt hij het op tegen mythische wezens gebaseerd op de sprookjes van Grimm.

Waar ‘gewone’ mensen deze mythische wezens alleen maar kunnen zien als doodgewone mensen ziet een grimm die wezens voor wie of wat ze echt zijn. De hele reeks van zes seizoenen is nu te bekijken op Netflix.

En om het hoofdstukje series af te sluiten willen we ook When Heroes Fly nog aanstippen, een Israëlische nieuwe reeks over vier Israëlische veteranen die jaren na een felle ruzie weer bij elkaar komen om, in Colombia, op zoek te gaan naar een vrouw van wie ze dachten dat ze al lang overleden was. Op het nieuwe festival Cannes Series maakte de reeks deel uit van de officiële competitie en kaapte ze de prijs van Beste Dramareeks weg. Het eerste seizoen telt tien afleveringen, een tweede seizoen is al aangekondigd.

Films

Voor wie zich wel eens afvraagt hoe het zou zijn met Pierce Hawthorne uit Community: hij – of toch tenminste acteur Chevy Chase – speelt de hoofdrol in de nieuwe Netflix-film The Last Laugh. Chase speelt Al Hart, een man die een verleden heeft als talentmanager. Dan loopt hij toevallig Buddy Green tegen het lijf, die ooit een veelbelovend stand-up comedian was, maar al snel zijn stiel staakte om een gezin te stichten. Hart en Buddy smeden samen snode plannen, besluiten om het bejaardentehuis te verlaten, nog een keer van het succes van weleer te proeven en samen op tournee te trekken.

Voor wie het lever in het superheldenuniversum bij een bende ongeregeld gaat zoeken: ook Guardians Of The Galaxy Vol. 2 is toegevoegd met vooral meer van hetzelfde van wat het eerste deel zo goed deed werken: meer leuke deuntjes uit de seventies en de eighties, meer Groot (groot en klein) en meer oneliners van de grofgebekte wasbeer Rocket.

Docu & Reality

In oktober van vorig jaar verscheen de eerste helft van het eerste seizoen van ReMastered al, een reeks van acht muziekdocumentaires waarin telkens op zoek gegaan wordt naar een antwoord op een mysterie uit het leven van een bepaald artiest. Wie de titels van de afleveringen bekijkt ziet dat er een stevige focus ligt op moorden en aanslagen (zoals Who Shot The Sherriff? vorig jaar over een aanslag op Bob Marley), maar er is bijvoorbeeld ook een aflevering over het bezoek van Johnny Cash in het Witte Huis van Richard Nixon.

De nieuwste vrijgegeven aflevering heet Massaccre At The Stadium en gaat over de Chileense zanger Victor Jara die in 1973 voor een vol voetbalstadion werd gemarteld en vervolgens werd vermoord waarna hij een sterk symbool werd voor de Chileense strijd tussen Salvador Allende en Augusto Pinochet. Jara was een stevig aanhanger van de linkse president Allende dus toen Pinochet in september 1973 een staatsgreep pleegde en aan de macht kwam werd Victor Jara een doelwit. Samen met duizenden andere tegenstanders van het nieuwe regime werd hij opgepakt en vermoord. Pas afgelopen zomer werden de ex-militairen die deze verschrikkelijke daden hadden gesteld veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd.

In het luikje reality vinden we vooral het hondspopulaire Ru Paul’s Drag Race terug, de show die ondertussen al toe is aan zijn tiende seizoen. De talentenjacht rond drag queens wordt al sinds 2009 uitgezonden en de populariteit van de show leidde tot een wereldwijde wederopstanding van de showtravestie. Dat succes vertaalde zich ook in prijzen: de show won sinds de eerste winst op de Emmy’s in 2016 al negen exemplaren van de belangrijkste televisieprijzen. Ook bij ons is de show populair, begin juni van vorig jaar waren de drags nog te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg.

The Good Place heeft al een plaats gekregen in onze lijst met de 50 beste series op Netflix. Ben je benieuwd naar de andere 49? Kijk dan hier eens! Het artikel wordt regelmatig bijgewerkt zodat de lijst altijd up-to-date is.

Gesponsorde artikelen