Dieter Coppens en Kevin trekken door Vlaanderen met zelfgemaakte boot in ‘De Goudvis’

Dieter Coppens is volgende maand terug op VRT 1 met het gloednieuwe programma De Goudvis. Daarin trekt hij met Kevin Van Den Bosch, bekend van Down the Road, door Vlaanderen in zelfgemaakte boot.

Dieter Coppens en Kevin Van Den Bosch leerden elkaar kennen tijdens het eerste seizoen van Down the Road. Nadien gingen ze samen al twee keer op liftavontuur voor De warmste week. Intussen zijn de twee goede vrienden geworden en wagen ze zich nu aan een nieuwe tocht. 

Zelfgemaakte boot

Dat doen ze deze keer in een bootje dat ze volledig zelf ontworpen en gebouwd hebben. Met de hulp van enkele bouwvakkers maken ze zo zelf de boot De Goudvis. Daarvoor gebruiken ze gerecycleerd materiaal. Daarnaast varen ze ook elektrisch en op zonnepanelen. ​ 

De tocht in De Goudvis gebeurt zonder geld en dus rekenen de vrienden op de gastvrijheid van Vlaanderen om te eten en te slapen. In ruil leveren ze met veel plezier een wederdienst. Ze starten hun vaartocht in Menen, aan de grens met Frankrijk en varen naar het andere uiteinde van Vlaanderen: de Lommelse Sahara. Hier hopen ze na tien dagen varen op de uitkijktoren met zicht op Nederland te staan.

Goede vrienden ​

“Ik duik graag in het onbekende. Je moet het avontuur niet altijd ver gaan zoeken om in een warm bad van spontane gastvrijheid te belanden. Het is fantastisch om met mijn vriend Kevin onverwachte ontmoetingen in Vlaanderen te mogen ervaren”, blikt Dieter vooruit.

“Ik heb heel veel zin in avontuur met mijn goede maat Dieter. Ik wil graag mensen ontmoeten met een warm hart”, voegt Kevin daaraan toe.

De Goudvis is vanaf 1 september elke zondag te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...