Left Right
scrollTop top

Iconische Disney-stem Mark Elliott overleden


Mark Elliott VO Buzz Weekly
© Mark Elliott – Bron: YouTube VO Buzz Weekly

Mark Elliot, één van de bekendste voice-overstemmen ooit, is vorige week op 81-jarige leeftijd overleden. Elliot is vooral bekend als de stem van heel wat iconische Disney-trailers.

Mark Elliot begon zijn carrière als radio-dj in zijn thuisstaat Iowa in de Verenigde Staten en deed later hetzelfde werk in Ohio en San Francisco. In 1977 verliet hij de radio en begon hij met promowerk. Hij diepe, karaktervolle stem maakte hem meteen zeer gewild in die branche.

Disney

Zo sprak hij datzelfde jaar al de stem in voor de radiospots voor Star Wars en voor de heruitgave van de Disney-klassieker Assepoester op videocassette. Hij werd bekend met zijn typerende zinnen “coming soon from Walt Disney Pictures”, “experience the magic” en “and now for our feature presentation”.

Elliot zou uiteindelijk tot begin jaren 2000 voor Disney blijven werken en honderden iconische trailers inspreken. “Je denkt aan beslissingen die werden genomen en paden die werden gekozen en al dat soort dingen, en werken voor Disney is voor mij het bepalende moment in mijn leven, niet alleen in mijn carrière, maar ook in mijn leven. Het gaf mij deze identiteit die tot op de dag van vandaag voortduurt”, zei hij daarover in 2015 aan het YouTubekanaal VO Buzz Weekly. “De stem van Disney zijn, is een prachtige maatstaf voor mijn carrière. Als dat de identiteit is die ik de rest van mijn leven bij me draag, zou ik er niets aan willen veranderen.”

Toch deed Mark Elliot ook andere voice-overs. Zo was hij zelf het meest trots op de trailer van Chariots of Fire uit 1980, die uiteindelijk vier Oscars zou winnen. Ook het inspreken van de trailer voor de 256ste en laatste aflevering van de serie M*A*S*H, een van de best bekeken programma’s ooit, noemde hij als een hoogtepunt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update