Left Right
scrollTop top

Billy Porter speelt genderloze goede fee in Assepoester-film


Billy Porter
© EPA

Billy Porter speelt de rol als goede fee in de aankomende live-actionfilm Assepoester. Dat hij deze rol als man op zich nam, was al een opmerkelijke keuze van de filmmakers. Maar nu verklaart Porter in een interview met CBS, dat z’n personage in de film als geslachtsloos wordt voorgesteld.

Billy Porter heeft ondertussen al heel wat prijzen gewonnen, van een Emmy tot een Golden Globe voor zijn rol in Pose en Kinky Boots. Maar het opvallendste aan hem zijn z’n verschijningen tijdens de prijsuitreikingen. Porter staat bekend om zijn extravagante outfits. Zo durft hij af en toe eens een glamoureuze jurk te dragen naar deze evenementen.

Goede fee

De opnames van de nieuwe Assepoester-film zijn al even bezig. Daarin speelt de 23-jarige Camila Cabello de rol van Assepoester. Billy Porter vertelde bij CBS dat de aankomende Assepoester-remake “een klassiek sprookje voor een nieuwe generatie is. Toen ik vorige week op de set was, besefte ik hoe diepzinnig het is dat ik de goede fee speel. Ze noemen mijn personage de Fab G (een verwijzing naar fabulous fairy godmother).”

“Magie heeft geen geslacht. Daarom stellen we dit personage voor als geslachtsloos, tenminste zo speel ik het. En het is echt krachtig. Het wordt het klassieke sprookje voor een nieuwe generatie. Ik denk dat de nieuwe generatie hier ook echt klaar voor is. De kinderen zijn er klaar voor. Het zijn de volwassenen die dingen vertragen”, zei hij.

Assepoester

De nieuwe verfilming van het bekende klassieke sprookje wordt geregisseerd door Kay Cannon, die onder andere de Pitch Perfect-films schreef. James Corden schreef mee aan de film en is ook producer ervan. Naast haar rol als Assepoester, zorgt Camilla Cabello ook voor de muziek in de film, die trouwens als een musical wordt beschouwd. Assepoester is haar acteerdebuut.

Andere belangrijke rollen in de film worden gespeeld door Pierce Brosnan (de Koning), Minnie Driver (de Koningin), Idina Menzel (de boze stiefmoeder) en Nicholas Galitzine (de prins).

De film wordt op 5 februari 2021 in de bioscoopzalen verwacht.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…