Disneyland houdt open audities voor prins(ess)en, maar je moet wel aan deze strenge voorwaarden voldoen

Disneyland houdt open audities voor prins(ess)en, maar je moet wel aan deze strenge voorwaarden voldoen

Disneyland Parijs heeft een vacature geplaatst voor nieuwe prins(ess)en. Er zijn verschillende auditiedagen in uiteenlopende landen. Heb je er dus altijd van gedroomd om een sprookjesprins(es) te worden? Dan is dit misschien wel je moment. Misschien, want niet iedereen kan zomaar prins(es) worden, daarvoor moet je aan een aantal strenge voorwaarden voldoen.

Het is de droom van vele kleine meisjes en jongens, later prins(es) worden. Dankzij Disney kan die droom nu werkelijkheid worden. Disney is namelijk op zoek naar een lading nieuwe prins(ess)en voor Disneyland Parijs. Maar daarvoor zal je eerst auditie moeten doen.

Auditie

Om een prins of prinses te worden in Disneyland moet je eerst een auditieproces doorlopen. De auditierondes vinden plaats in verschillende steden over de wereld. Vanuit België kan je best kiezen voor de auditieronde in Londen op 24 en 25 juli, 11 en 12 september en 5 en 6 november. Maar je kan ook afreizen naar Amsterdam op 21 september.

De auditie duurt drie uur en is open voor iedereen vanaf 18 jaar. Je wordt gevraagd een pasfoto mee te nemen en een cv. Verder moet je ook makkelijke kledij dragen want je zal tijdens de auditie een stukje moeten dansen. Er zijn volgens de vacature geen specifieke voorwaarden wat lengte en uiterlijk betreft, maar wie een prins(es) wil worden moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Wie buiten deze richtlijnen valt kan wel nog gecast worden als kostuumkarakter en dus in het park te zien zijn als bijvoorbeeld Mickey of Minnie Mouse in een volledig pak.

Lengtevoorschriften vrouwelijke personages

Wie echt een prinses wil worden, zal dus wel aan een paar strenge voorwaarden moeten voldoen. In de eerste plaats zijn er de lengtevoorschriften. Deze zijn er enerzijds omdat de prinsessen voor de continuïteit en herkenbaarheid voor de kinderen even groot moeten zijn en anderzijds omdat de kostuums op deze lengtes gemaakt zijn. De prinsessen Rapunzel, Doornroosje, Assepoester, Belle, Ariël, Sneeuwwitje en Yasmine moeten tussen de 160 en 170,2 cm groot zijn. Mary Poppins en Tiana van The Princess and the Frog zijn een beetje groter, wie een van deze personages wil vertolken moet tussen de 165,1 en 172,7 cm groot zijn. Mulan is dan weer een beetje kleiner en meet tussen de 157,5 en 167,6 cm.

Ben je kleiner dan ben je eerder geschikt om een fee te spelen. Zo liggen de afmetingen voor Tinkerbell tussen de 147,5 en 157,5 cm. De goede fee van Assepoester is wat groter en meet tussen de 162,6 en 167,6 cm. De overige feeën hebben een lengte van 157,5 tot 165,1 cm. Ook de jonge personages Alice en Wendy van Peter Pan zijn geschikt voor de iets kleinere dames, hiervoor zoekt Disney meisjes van 157,5 tot 162,6 cm.

Grotere meisjes zijn eerder geschikt om slechteriken te vertolken. Zo zijn de afmetingen voor Malafide en de boze stiefmoeder en stiefzussen van Assepoester 167,6 tot 177,8 cm. Als je kleiner bent dan 147,5 cm of groter dan 177,8 cm mag je dus je prinsessendroom opbergen.

Lengtevoorschriften mannelijke personages

Ook voor mannen zijn er strenge voorwaarden. Wie een prins wil vertolken in Disneyland moet zo tussen de 177,8 en 182,9 cm groot zijn. Kleinere mannen kunnen gecast worden als Peter Pan (147,3 tot 157,5 cm) of de Mat Hatter (162,6 tot 167,6 cm). Wie groter is komt dan weer eerder in aanmerking voor de rollen als slechterik, zo is Dr. Facilier van The Princess and the Frog 182,9 tot 198,1 cm groot en meet Gaston van Beauty and the Beast 180,3 tot 190,3 cm. Ook Jack Sparrow is een beetje groter dan de prinsen, wie in de huid van Johnny Depp wil kruipen moet 172,7 tot 185,4 cm groot zijn.

Wie niet binnen deze afmetingen thuishoort, kan wel een kostuumkarakter vertolken, maar ook daar zijn er lengtevoorschriften. De kleinste personages zijn Ewoks van Star Wars, deze meten minstens 116,8 cm. Voor de andere personages ligt het minimum op 137,2 cm. De maximale lengte om een kostuumkarakter te spelen is 193 cm, dan speel je het beest van Beauty and the Beast, Woody van Toy Story of Jafar van Aladdin.

Verdere vereisten

Naast de lengtevoorschriften zijn er nog een aantal andere voorwaarden om een Disneyprins(es) te spelen. Zo mag je kledingmaat niet groter zijn dan 42, aangezien dat de grootste maat is waarin de pakken ter beschikking zijn.

Qua leeftijd zijn er geen echte richtlijnen maar de realiteit leert dat de meeste personages tussen de 18 en de 23 jaar oud zijn. Sommige acteurs zijn ouder, maar dat zijn meestal zij die al langer in dienst zijn. Er zijn amper prins(ess)en te vinden van 27 jaar of ouder. Tot slot moet er ook echt een fysieke gelijkenis zijn met het personage dat je speelt, zodat je herkenbaar bent voor de kinderen.

Vijf dagen training

Wie geselecteerd wordt, moet eerst een training van vijf dagen doorlopen, waarbij de film uitvoerig bestudeerd wordt. Als prins of prinses (of slechterik natuurlijk) moet je de volledige film kunnen quoten. Verder moet je ook leren wat de typische trekjes zijn van je personage en hoe je personage zou reageren op heel wat verschillende situaties, want je mag nooit uit je rol vallen.

Deze training houdt ook make-uplessen in, aangezien je zelf je make-up moet aanbrengen en deze er precies zo moet uitzien als bij de andere mensen die hetzelfde personage spelen. Want ja, er lopen verschillende Sneeuwwitjes en Doornroosjes door het park.

Gesponsorde artikelen