Disneyland krijgt een derde pretpark in Parijs en wij zijn nu al fan

Disneyland krijgt een derde pretpark in Parijs en wij zijn nu al fan

Disneyland Parijs kan véél bieden, maar wie een echte Disneylover is,  heeft de twee parken in Parijs natuurlijk al helemaal gezien. Niet gevreesd, nog voor we zelfs maar kunnen dénken aan ons vervelen, start Disneyland al aan de bouw van een derde themapark! 

De Phantom Manor al twintig keer gedaan en de Walt Disney Studio’s ook al gezien? We weten dat je je niet écht kan vervelen in ’s werelds meest magische land, maar toch kunnen we de plannen van Disney alleen maar toejuichen: er komt namelijk een derde themapark bij in Disneyland Parijs.

Marvel

Jup, naast het gewone Disneyland en de Walt Disney Studio’s komt er een park dat mogelijk helemaal rond superhelden zal draaien. Dat past netjes in de plannen die ze de laatste jaren met Marvel ontwikkeld hebben, en zou dus niet verbazen. Anderzijds zijn die plannen nog erg jong: Disney rekent op een opening binnen dit en vijftien jaar.

Disney had de plannen voor een extra park al een tijdje, normaal moest er voor 2017 een beslissing vallen over het reeds aangekochte landgoed. Nu heeft Frankrijk die beslissing verlegd naar 2030, waardoor Disney extra tijd krijgt om fondsen te werven voor het project. Maar het kan dus wel degelijk nog even duren voor het project definitief vorm krijgt.

Nog even wachten

Da’s nog een flink eind wachten, maar het nieuwe park zou ook meteen helemaal ecologisch verantwoord zijn: het vuilnis zou ecologisch verwerkt worden, de energielevering zou klimaatneutraal moeten zijn en een groot stuk van het land zou niet bebouwd worden, maar overgelaten worden aan de natuur. Wij zijn alvast benieuwd, een béétje jammer dat het nog vijftien jaar wachten is. Dan hebben we wel alvast tijd om te sparen. Wat denken jullie?

iStock
Giphy

Gesponsorde artikelen