Disneyland Parijs zoekt nieuwe prinsessen en jij kan daar eentje van worden

Disneyland Parijs zoekt nieuwe prinsessen en jij kan daar eentje van worden

Disneyland Parijs is op zoek naar nieuwe acteurs om personages te vertolken in het pretpark. Droom je er dus al heel je leven van om een echte prins of prinses te worden, dan is dit misschien wel jouw kans. Want Disneyland houdt open audities waarop iedereen welkom is. 

Het is de droom van veel kleine meisjes en jongetjes, Disneyprins of -prinses worden. Maar die droom wordt maar voor enkelen daarvan werkelijkheid. Voor wie het nog steeds een droom is, hebben we wel goed nieuws, want Disneyland Parijs zoekt nieuwe personages voor in het park en houdt daarvoor open audities.

Prins(ess)en en Marvel-personages

Deze keer is Disney niet alleen op zoek naar de typische prinsen en prinsessen, maar ook naar personages uit de Marvelfilms, die nu ook onderdeel uitmaken van Disney. Er komt namelijk een nieuwe Marvelzone in Disneyland Parijs en bij zo’n nieuwe zone horen natuurlijk ook een hele hoop nieuwe personages.

Voel je jezelf dus niet geroepen voor de rol van prins of prinses, maar zijn Iron Man, The Hulk of Spider-Man wel helemaal iets voor jou. Dan kan jij misschien ook aan de slag bij Disney.

Vereisten

Niet iedereen kan zomaar een Disneyprins of -prinses worden. Disney heeft een aantal strenge vereisten waaraan je moet voldoen. De eerste zijn de gekende lengtevereisten. Al vallen die deze keer best mee. Voor de auditierondes is iedereen met een lengte van 137 cm tot 196 cm welkom. Al maakt niet iedereen kans op een rol als prins of prinses. Voor vrouwen zijn enkel lengtes tussen 160 cm en 173 geschikt voor de functie van ‘face character’, lees: prinses. Bij mannen zijn die afmetingen 178 tot 191 cm. Wie niet in die afmetingen past, kan wel een ander personage vertolken of deelnemen aan de parade.

Verder moet wie prinses wil worden beschikken over een elegante en sierlijke uitstraling, zijn zichtbare tatoeages verboden en moet je goed kunnen dansen. Mannen moeten dan weer sterk en gespierd zijn, mogen ook geen zichtbare tatoeages hebben en moeten net als de vrouwen niet kunnen dansen. Deze regels gelden zowel voor prinsen en prinsessen als voor Marvel-personages.

Auditiedagen

Om auditie te doen voor de rol van Disneyprins(es) zal je wel een kleine afstand moeten overbruggen. De audities vinden namelijk plaats in verschillende hoofdsteden, maar helaas niet in Brussel. Wel kan je naar Amsterdam, Parijs of Londen afreizen om daar je kans te wagen.

In Amsterdam gaat de auditie door op 6 april en later dit jaar op 21 september, in Londen op 11 maart, 16-17 april, 16-17 juli, 10-11 september en 4-5 november en in Parijs (Pantin) op 13 maart, 10 april, 15 mei, 12 juni en 10 juli. Kansen genoeg dus om een Disneyprins of prinses te worden. Meer info is te vinden op de website van Disneyland.

Gesponsorde artikelen