Dit draag je op een trouwfeest in de herfst

Een outfit kiezen voor een trouwfeest in de herfst is niet simpel: waar je in de zomer gewoon een luchtig bloemenkleedje of strapless jurk uit de kast kon halen, moet je ’t nu iets vindingrijker aanpakken. Onze Belgische herfstweekends staan niet bepaald bekend om hun standvastig weer, en daar houd je maar beter rekening mee als je niet bevroren aan het buffet wil staan. Maar geen nood: ook in de herfst kan je superstylish voor de dag komen op een trouwfeest!

Laagjes, laagjes, laagjes

Eerst en vooral: laagjes zijn je beste vriend. Aan de kerk of het stadhuis wil je immers geen kou lijden, maar je kapotzweten op de dansvloer is ook niet de bedoeling. Of je nu kiest voor een strakke blazer of een tof gilet: zorg ervoor dat je trouw blijft aan je stijl. Als je normaal gezien heel casual gekleed gaat, zal het echt wel opvallen als je ineens opdaagt met een glitterstola.

Zwart vestje met volants van ZaraBordeaux kimono van BoohooNavy blazer van Mango

Kleur buiten de lijntjes

Zwart, grijs en navy zijn altijd classy opties, maar durf ook andere kleuren uit te proberen. Herfsttoppers zijn bordeaux, bruin en donkergroen, maar ook oker, paars en petrol doen het sowieso goed. Ook heel cool op een herfsttrouw zijn metallics zoals goud, koper en roest. Eigenlijk is alles mogelijk, maar als je van plan bent om met een lang wit kleed op te dagen, raden we je toch aan om eerst even naar de bruid te bellen ;-).

Bordeaux jurkje van Molly Bracken Bronskleurig jurkje van New LookMosterdkleurige jurk van Mango

Speel met stoffen

Wees vooral niet bang om een speciaal stofje te kiezen. De herfst is het ideale moment om te experimenteren met velours, stoffen met pailletten of gebreide materialen. Ook als je stoffen mixt en matcht, krijg je heel speciale en modieuze resultaten. Houd het verder wel bij een rustig kleurschema zodat de materialen van de kledij de show kunnen stelen.

Geborduurde velvet wikkeljurk van TopshopVersierde mini-jurk van Missguided

Kaki suède jurk met chokereffect van New Look

Een jurk is niet de enige mogelijkheid!

Laat je niet beperken tot een kleedje als je daar geen zin in hebt: ook broekpakken, een combinatie van een mooie rok en een speciaal topje of jumpsuits kunnen de ideale keuze zijn. Zolang je ervoor zorgt dat je vlot je beste moves kan bovenhalen op de dansvloer, is alles toegestaan. Hou natuurlijk wel rekening met de dresscode als die er zou zijn.

Petrolkleurige jumpsuit met volants van H&MDonkergroen broekpak van Zara. Broek en vest.Metallic jumpsuit van Oh My Love
Meer
Lees meer...