Left Right
scrollTop top

Dit is het bestverkochte speelgoed in de VS. Compleet uitverkocht maar in België nog wél te krijgen


Dit is het bestverkochte speelgoed in de VS. Compleet uitverkocht maar in België nog wél te krijgen

Als je wat tijd op YouTube doorbrengt dan ken je ze: de unboxing videos. En één van de meest uitgepakte dingen zal wellicht dit speeltje zijn: de L.O.L. Big Surprise verrassingsbal. Het speeltje (nuja, speeltje, ’t is best groot) combineert het beste van een Kinder Suprise met dat van een Barbiepop en een Polly Pocket. Kijk je even mee? 

Verschrikkelijk duur, ze zitten vol met brol en je weet zelfs niet wat er precies inzit maar het is nogal flashy: geen enkele ouder is echt verrast dat de L.O.L. Big Surprises in de Verenigde Staten de deur uitvliegen als zoete broodjes. Voor zestig euro kan je bij ons nog wel zo’n grote bol vinden, maar over de plas zijn ze overal uitverkocht.

Wat is het?

Wat is het juist? In zo’n verrassingsbal zitten normaal zo’n dertig speeltjes die met elkaar te maken hebben. Een paar poppetjes ter grootte van een trolletje uit de jaren tachtig, met kleertjes, stickertjes en the works. In elke bal zitten andere speeltjes, dus je snapt de aantrekkingskracht en verzamelwoede die ontstaan. Het leuke aan de BIG? Hij heeft vijftig verrassingen.

Tegelijk moedigen de makers van het speelgoed het jonge grut ook aan om unboxingvideos te maken van het uitpakken van het speelgoed. Extra leuk want sociale media is verslavend en unboxingvideos zijn populair én gratis reclame. Gevolg: geen enkele winkel in de Verenigde Staten heeft er nog ééntje op stock. Je kan ze nog op Amazon krijgen, maar het blijft meteen ook een prijzige affaire.

Kermisspeelgoed

De bal heeft verschillende laagjes en in elke laag zitten verschillende soorten speelgoed: je krijgt er dus ook een spanningsboog bij. Maar vergis je niet: eigenlijk blijft het een beetje kermisspeelgoed: leuk voor even maar klein en dus makkelijk om kwijt te raken.

Wat ons opvalt? Het zijn eivormige cadeautjes, met Pasen in het vooruitzicht zou dit ook in België wel eens kunnen scoren. Wie de grote LOL Surprises niet wil kopen, kan ook nog wat kleintjes te pakken krijgen, om eens te testen of de prijs ook de hype waard is. En dat prijskaartje is zo’n 59,99 euro.

Geen LOL te pakken gekregen? Geen probleem. Er zijn letterlijk honderden unboxingvideos.

’t Is pas als je ’t naast een kleuter zet dat je kan zien hoe groot de bal juist is.

En hoe meer videos, hoe meer enthousiasme, hoe duurder de ballen worden op Amazon.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572