Left Right
scrollTop top

Dit is het goedkoopste gsm-abonnement voor wie onbeperkt wil bellen


Dit is het goedkoopste gsm-abonnement voor wie onbeperkt wil bellen

Scarlet maakt bellen in zijn abonnementsformule Chili onbeperkt. Daardoor is het het met 28 euro per maand het goedkoopste gsm-abonnement in België met onbeperkt bellen en sms’en. Als we kijken naar de prijzen bij de concurrentie zien we dat de prijsverschillen groot zijn.

België blijft een duur land op het vlak van telecom, dat blijkt nog maar eens als we kijken naar hoeveel je betaalt voor een onbeperkt gsm-abonnement. De eerste vaststelling is dat je in ons land nergens een abonnement kan nemen met onbeperkt mobiel internet.

We kijken dus naar abonnementen met onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en in België en een minimum aan data. Daarbij houden we geen rekening met de Fair Use Policy van sommige providers die dat ‘onbeperkt’ bellen toch limiteren.

Ook tijdelijke of beperkte promoties, zoals Orange dat momenteel een optie heeft voor 26,4 euro per maand, worden niet meegerekend. We kijken alleen naar de vaste prijs waar alle klanten van kunnen genieten.

Scarlet als winnaar

Chili van Scarlet is in onze vergelijking de duidelijke winnaar. Voor 28 euro krijg je onbeperkt bellen en sms’en en 4 GB. Wie 5 GB wil betaalt 33 euro. Scarlet maakt gebruik van het netwerk van Proximus. Bekijk hier hoe goed je bereik is met welk netwerk.

Op de tweede plaats zien we VOO met de optie Tatoo. Die Waalse provider is in Vlaanderen vrij onbekend, maar kan je hier wel perfect nemen. Ze maken gebruik van het netwerk van Telenet. Voor 32 euro krijg je onbeperkt bellen en sms’en en 5 GB mobiele data. Voor 40 euro krijg je zelfs 13 GB.

Kort daarachter volgt Orange. Die hebben een formule Panter met onbeperkt bellen en sms’en voor 33 euro. Daarvoor krijg je 5 GB. Voor 39 euro kan je ook kiezen voor Arend met 10 GB.

Goedkoper in pack

De duurste formule zien we bij Proximus. Daar betaal je 42,99 euro voor Mobilus L, al krijg je dan wel 10 GB.

Het is wel belangrijk om te beklemtonen dat sommige providers extra korting geven als je ook je internet- en tv-abonnement in je pack steekt. Zeker de grote providers zetten daarop in en geven zo grote kortingen.

Vergelijkingswebsite

Als je geen nood hebt aan onbeperkt bellen en bijna alleen gebruik maakt van mobile data, zijn er vaak nog andere opties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Mobile Vikings.

Om een goed overzicht te krijgen van wat voor jou de beste formule is, kijk je best op een van de beschikbare vergelijkingswebsites, zoals bestetarief.be of mijntelefonie.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899