Dit is wat Robert Downey Jr. zal verdienen met zijn rol als Dr. Doom

Robert Downey Jr. maakt een spectaculaire terugkeer naar het Marvel Cinematic Universe (MCU). Enkele dagen geleden raakte namelijk bekend dat de acteur de rol van Dr. Doom zal spelen in de komende twee Avengers-films. Daarbij zal hij zijn status als best betaalde Marvelacteur nog eens versterken.

Tijdens San Diego Comic Con kregen fans van het MCU de verassing van hun leven. In een presentatie van Marvelbaas Kevin Feige raakte bekend dat Dr. Doom deel zal uitmaken van de komende twee Marvelfilms: Avengers: Doomsday en Avengers: Secret Wars. Wanneer duidelijk werd dat Robert Downey Jr. hier de rol van de slechterik zou gaan spelen, stond de zaal op zijn kop.

In de comics is Dr. Doom de bekende tegenstander van de Fantastic Four. Ook zij zullen hun overstap naar het MCU maken met onder andere Pedro Pascal in de rol van Reed Richards.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. is binnen het MCU natuurlijk bekend als Tony Stark. Hij bracht in 2008 als eerste het Cinematic Universe tot leven en was daarna te zien in nog heel wat andere films. In 2019 kwam er een einde aan de Iron Man waar iedereen van hield. Maar nu keert de acteur toch nog terug naar het MCU.

Terwijl velen verrast zijn door de terugkeer, zijn er ook enkelen die online uitleggen waarom de keuze voor Downey Jr. de juiste was. Binnen de Marvel Comics zijn er namelijk verschillende varianten van Iron Man die uiteindelijk de kant van de slechterik uitgingen. Of ze die weg ook zullen opgaan binnen het MCU, valt af te wachten.

Gigantische bedragen

Wat we wel weten, is dat de terugkeer van Robert Downey Jr. vooral voor de acteur zelf een slimme keuze is. Hiervoor stond hij al bekend als de best betaalde acteur binnen het MCU, maar nu zal daar nog een gigantische som bijkomen. Volgens verschillende bronnen, waaronder Variety, zal de acteur namelijk zo’n 100 miljoen dollar (92,3 miljoen euro) verdienen aan het nieuwe project.

Maar dat is niet het enige. Naast de gigantische geldsom krijgt Downey Jr. ook nog andere voordelen. Denk daarbij maar aan privéjetreizen, eigen beveiliging en een volledig trailerkamp. Daarnaast zou ook de terugkeer van regisseurs Anthony en Joe Russo een voorwaarde zijn geweest. De broers zullen met hun terugkeer naar Marvel Studios ook zo’n 80 miljoen euro (73,8 miljoen euro) verdienen.

Meer
Lees meer...