Dit koppel uit ‘Hotel Römantiek’ gaat trouwen

Het mooie verhaal van Jos (62) en Rosa (73) uit ‘Hotel Römantiek’ blijft duren. De twee begonnen vorig jaar aan het VIER-programma zonder enige verwachting, maar werden toch opnieuw verliefd … en binnenkort gaan ze zelfs trouwen.

“Ik deed het vooral voor die tien dagen gratis vakantie”, blikt Jos in Dag Allemaal eerlijk terug op zijn deelname aan het eerste seizoen van Hotel Römantiek, het datingprogramma voor bejaarden op VIER.

Maar het draaide heel wat anders uit. Na wat zoeken en aftasten raakte hij aan de praat met Rosa en sloeg de vonk over. En die verliefdheid is naar eigen zeggen intenser dan ooit. “Het is hier elke dag feest, ook tussen de lakens”, lacht Jos.

“Ik had geen verlovingsring”

En dus besloot Jos enkele weken geleden op een spontaan moment om zijn Rosa ten huwelijk te vragen. “We waren op het Festival van de Gelijkheid in Gent en ter plekke besliste ik om Rosa ten huwelijk te vragen. Alleen: ik had geen verlovingsring. Dus toen Rosa buiten een sigaretje ging roken, ben ik langs de nooduitgang naar buiten geglipt, snel een winkelcentrum binnen. Gelukkig vond ik daar meteen een mooie ring, die Rosa perfect vindt, trouwens”, legt hij uit in Dag Allemaal.

Het wordt voor weduwnaar Jos zijn tweede huwelijk en voor Rosa haar derde. Een datum voor de trouw is er nog niet, maar “het zal zeker nog dit jaar zijn”.

Tweede seizoen

Ondertussen zijn de opnames voor het tweede seizoen al afgerond. In het voorjaar komt het programma op VIER. “Sven De Leijer vertelde me dat die bijzonder goed verlopen zijn”, zegt Jos.

“Ik hoop dat er opnieuw zo’n koppel als Rosa en ik uit voortkomt, want ik ben VIER voor eeuwig dankbaar”, besluit hij.

Meer
Lees meer...