Dit moet je weten over droppings

Geschreven met input van Twenty Four Webvertising.

De lente is in aantocht. Dat betekent dat het weer ook steeds mooier zal worden. Hartstikke leuk! De bossen gaan bovendien opnieuw mooi groen kleuren. Dat houdt in dat het ook weer tijd wordt om droppings te gaan doen, wat natuurlijk echt een klassiek bosspel is. Daarbij word je ergens in een bos gedropt en moet je met behulp van aanwijzingen eruit zien te komen. Standaard spelregels zijn er eigenlijk niet bij een dropping. De regels worden meestal van te voren afgesproken tussen de spelleider en de deelnemers, die via portofoons in contact met elkaar kunnen staan tijdens het spel. De spelleider zal er bovendien voor zorgen dat de participanten op een willekeurige plek in een bos gedropt worden. Zij moeten dan met behulp van de aanwijzingen hun weg zien te vinden in het bos naar de afgesproken eindbestemming. Een dropping kan overdag georganiseerd worden, maar ook ’s nachts. Dat maakt het dan nog moeilijker en uitdagender. 

Teambuilding 

Wat een dropping zo leuk maakt, is met name het onbekende. De deelnemers komen namelijk terecht in een bos waar ze nog nooit eerder geweest zijn. De spelleider kan hun tijdens het spel op het verkeerde been zetten. Als de contestanten de opdracht tot een goed einde willen brengen, dan moeten ze daar dus doorheen kijken. Ook is het van belang om goed samen te werken, anders zal het lastig worden om de eindbestemming te bereiken met z’n allen. Dat zorgt er dan ook voor dat een dropping een goede manier is om een team van werknemers te versterken. Met andere woorden, het is een ideale teambuilding activiteit. Het is echt een uitgelezen wijze zelfs. Dat komt doordat de deelnemers van de droppings enorm van elkaar afhankelijk zijn als ze het spel op een goede en snelle manier willen doen. Dat zal er naar alle waarschijnlijkheid voor zorgen dat de banden tussen de collega’s versterkt worden, wat een positieve verandering is in het werkleven. De werkgever heeft er dus ook profijt van. 

Organisatie

Droppings zijn ondertussen ontzettend bekend. Zo goed als iedereen heeft er wel eens van gehoord. Er zijn dan ook veel bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het organiseren van een dropping, wat natuurlijk in België zeker mogelijk is. Als je als bedrijf een dropping wilt organiseren om te werken aan teambuilding dan kun je daarvoor zo’n gespecialiseerde onderneming inschakelen. Toch hoeft dat niet beslist. Het is namelijk nog een stuk leuker om de organisatie van de dropping helemaal zelf te doen. Dat zal ervoor zorgen dat de activiteit nog een stuk beter bij je bedrijf en het team van werknemers past. Zo zou je opdrachten kunnen bedenken die de deelnemers tijdens de dropping uit moeten voeren. Daardoor is de dropping niet alleen maar veel lopen en de juiste route zoeken, maar ook opdrachten doen. Dat maakt het een stukje leuker voor de participanten, terwijl het naar alle waarschijnlijkheid tevens voor nog meer teambuilding zal zorgen. 

Meer
Lees meer...