Left Right
scrollTop top

Dit voorjaar is een bloedbad voor tv-series: 16 grote titels in één week geschrapt


Dit voorjaar is een bloedbad voor tv-series: 16 grote titels in één week geschrapt

Het voorjaar is altijd een gevaarlijke periode voor tv-series, maar deze keer is het een het enorm bloedbad aan het worden. De kans dat één van jouw favoriete reeksen niet verlengd wordt, zit er dik in. Zo is nu ook ‘Designated Survivor’ aan de lange lijst toegevoegd. In één week tijd zijn zo 16 series stopgezet.

Het grote aanbod nieuwe series dat we tegenwoordig maandelijks mogen aankondigen, heeft ook één nadeel: er worden meer reeksen dan ooit geschrapt. Het zijn vooral de grote zenders in Amerika die de hakbijl meedogenloos op onze favoriete titels laten vallen. De belangrijkste reden is dat een hit bij de kijkers tegenwoordig veel minder succes heeft. Volgende week stellen de netwerken hun nieuwe shows voor aan hun adverteerders, en daardoor is dit weekend zowat de deadline om series te verlengen.

Designated Survivor

Ook Netflix wordt een beetje het slachtoffer van dat bloedbad. Daar worden ook wel eens series geschrapt, maar ze hebben er niet altijd de controle over. Netflix Originals zijn series die exclusief via de streamingszender te zien zijn, maar daarnaast werkt Netflix vaak samen met andere netwerken. Zij mogen de serie dan wereldwijd verspreiden, behalve in het land waar de serie is gemaakt. Zo is de stekker nu ook uit Designated Survivor getrokken. De reeks met Kiefer Sutherland was hier via Netflix te volgen, maar stopt na twee seizoenen.

Getty

Of de reeks een officieel einde zal krijgen is nog niet bekend. De seizoensfinale wordt immers deze week al uitgezonden. Misschien hebben de makers er op voorhand mee rekening gehouden dat het na twee seizoenen zou stoppen, maar Kiefer Sutherland liet wel eens optekenen dat hij een derde reeks zeker zag zitten. De acteur speelt Tom Kirkman, een relatief onbelangrijke minister die plots president van de Verenigde Staten wordt wanneer de rest van de regering bij een aanslag om het leven komt.

16 series geschrapt

Het is meteen ook één van de meest succesvolle titels onder de geschrapte reeksen, maar er zitten nog een paar grote namen tussen. Quantico stopt er na drie seizoenen mee. De serie was hier via Q2 te volgen. Lucifer is nog zo’n serie die wij via Netflix kunnen zien, maar na eveneens drie seizoenen zit het avontuur van de duivel erop. Er loopt wel een campagne op de sociale media om de reeks te redden.

Andere series die deze week sneuvelden: Deception, Alex Inc., The Crossing, Taken, Great News, The Brave, Rise, The Last Man on Earth, The Mick, The Exorcist, Life Sentence en Valor. Enkel voor Brooklyn Nine-Nine was er goed nieuws, want de serie werd door NBC opgepikt nadat FOX besloot om ermee te stoppen.

Getty
Getty

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539