Dit zijn de 19 goedkoopste vakantiebestemmingen van 2017. Zijn we weg?

Dit zijn de 19 goedkoopste vakantiebestemmingen van 2017. Zijn we weg?

Op reis gaan is één van de leukste dingen om te doen. Maar meestal is het net iets te duur. Gelukkig voor ons heeft de website Hoppa onderzoek gedaan naar de goedkoopste vakantiebestemmingen in 2017. Niet langer superlang sparen voor je kan vertrekken. Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet en gesorteerd op de gemiddelde all-in prijs per persoon per nacht. 

1. Sofia, Bulgarije (€44,83)

iStock
Sofia staat aan de top van de lijst. Het is één van Europa’s oudste steden en absoluut prachtig. Een kamer voor twee kost ongeveer 43,82 euro per nacht. Een fles wijn kost er gemiddeld 5,67 euro, voor een cocktail betaal je gemiddeld 4,44 euro en een pintje 1,25 euro. Redenen genoeg om volop te genieten van de gezellige terrasjes en je direct een ticketje naar Sofia te boeken.

2. Caïro, Egypte (€45,87)

iStock
Caïro is de perfecte vakantie voor twee. Een tweepersoonskamer hier kost 53,82 euro per nacht. En wat zeg je van een romantisch wandeling tussen de piramides en sfinx. Daarna lekker eten voor slechts 12,53 euro en genieten van een fles wijn voor gemiddeld 7,08 euro. Niet mis toch?

3. Cartagena, Colombia (€46,58)

iStock
Voor de ultieme zonvakantie moet je in Cartagena zijn. Met een gemiddelde temperatuur van 31°C zit je aan de Caribische Zee perfect. Een kamer voor twee in een gezellig hotel kost gemiddeld 43,93 euro per nacht. Lekker verder luieren doe je op het strand en daarna een lekker etentje, wat je kan krijgen voor gemiddeld 14,34 euro.

4. Boekarest, Roemenië (€51,47)

iStock
Plaats vier wordt ingenomen door Boekarest, het kloppende hart van Roemenië en direct ook de tiende grootste stad van de Europese Unie. Een etentje voor twee kost er gemiddeld 24,27 euro met een goede fles wijn voor 5,92 euro. Het Roemeense Central Park, Herăstrăupark, is zeker ook de moeite. En wanneer je niet vies bent van het bezoeken van musea, zit je in Boekarest ook goed.

5. Antalya, Turkije (€51,59)

iStock
Zon, zee en strand en dit allemaal voor een schappelijk prijsje. Zo is Antalya de grootste badplaats van Turkije en is het gelegen aan de Turkse Rivièra. Hoewel de kust op enkele kilometers ligt van het centrum, is dit snel opgelost met een taxi voor slechts 3,84 euro. ’s Avonds genieten van een lekkere cocktail (€5,55) of een frisse pint (€2,71) kan op de vele pleinen in Antalya.

6. Siem Reap, Cambodja (€52,67)

iStock
Laat je onderdompelen in de Cambodjaanse cultuur en betaal gemiddeld per nacht 53,15 euro voor een kamer voor twee. Geniet van de natuur en de mooie koloniale architectuur. De Angkor Tempels zijn de grote hotspot in Siem Reap en zijn absoluut de moeite waard. En voor gemiddeld 14,34 euro heb je een volwaardige maaltijd voor twee.

7. Kiev, Oekraïne (€54,83)

iStock
Kiev is niet direct de vakantiebestemming van onze dromen, maar goedkoop is het wel. Een overnachting voor twee kost er gemiddeld 72,85 euro per nacht. Kiev biedt een combinatie van mooie natuur, historische parels en hedendaagse architectuur. Maar vooral een pint kost er gemiddeld maar 88 cent. Vertrekken we?!

8. Manilla, Filipijnen (€55,02)

iStock
Op de achtste plaats komt Manilla. Manilla is het politieke, economische, maar vooral het culturele centrum van de Filipijnen. Zo zijn er genoeg musea en bezienswaardigheden om een week mee te vullen. Een wandeling door het Rizal Park, een rustig verblijf (€55,48) of een etentje met twee (€19,24) allemaal binnen handbereik.

9. Mexico-Stad, Mexico (€59,40)

iStock
In Mexico-Stad is shoppen op de Avenida de los Insurgentes een must. Er wordt gezegd dat dit de langste avenue ter wereld is en hij loopt recht door de stad. Na al dat shoppen is het tijd voor een gezellig terrasje met een kop koffie (€2,45), een flesje wijn (€9,39) of een verfrissende pint (€1,43). Een overnachting voor twee kost gemiddeld 64,41 euro per nacht.

10. Sliema, Malta (€60,59)

iStock
Leuk weetje: Sliema komt van de eerste woorden van een weesgegroetje en betekent “rustig” of “kalmte”. De perfecte plaats om tot rust te komen dus en te genieten van een verdiende vakantie. Een etentje voor gemiddeld 20,06 euro, wijn voor 6,93 euro en cocktails voor 5,40 euro maken van Sliema een centrum vol restaurants, cafés en leuke winkels.

11. Kuala Lumpur, Maleisië (€60,68)

iStock
Kuala Lumpur kenmerkt zich vooral door de diversiteit in gebouwen, zo heb je oude koloniale gebouwen, China Town en de moderne, hedendaagse gebouwen. Een architectuur-zot kan zich hier dus echt uitleven. En duur is het niet echt, met een goede 56 euro heb je al een kamer voor twee per nacht. Perfect wanneer je het beste van twee werelden wilt: langs de ene kant het bruisende stadsleven en langs de andere kant de rustige geschiedenis van de hoofdstad.

12. Kampala, Oeganda (€61,16)

iStock
Wie kiest voor een avontuurlijke vakantie in Oost-Afrika, kan maar beter naar Kampala gaan. Een tweepersoonskamer is er gemiddeld slechts 66,54 euro per nacht. Als je wil genieten van de natuur, ben je hier aan het juiste adres. Het is gelegen aan het prachtige Victoriameer dat perfect te bereiken is met een taxi, die slecht 4,22 euro kost.

13. Krakau, Polen (€61,78)

iStock
Met een zeer rijke geschiedenis neemt Krakau de dertiende plaats. Het werd als één van de eerste steden beschermd door UNESCO. Een hotelkamer kost er gemiddeld 69,28 euro per nacht en een etentje – op het grootste marktplein van Europa – kost gemiddeld 22,27 euro. Een prachtige stad, genoeg te zien en lekker eten en dat alles voor niet veel geld, meer heb je toch niet nodig?

14. Ho Chi Minhstad, Vietnam (€61,82)

iStock
Een levendige stad die nooit slaapt, maar gelukkig zijn de kamers er gemiddeld maar 63,96 euro per nacht zodat jij toch wat kan rusten. Ho Chi Minhstad heeft ook adembenemende natuur, zo kan je door de Cu Chi Tunnels (enkel voor echte durvers) kruipen. In deze stad weten ze wat uitgaan is, met een cocktail voor slechts 6,09 euro en een pintje voor maar 58 cent.

15. Mekka, Saoedi-Arabië (€62,38)

iStock
We kennen Mekka allemaal als het belangrijkste centrum voor de islam, maar het is daarnaast ook een prachtige stad en lekker goedkoop. Voor een tweepersoonskamer betaal je gemiddeld 79,03 euro. Hebben we je warm gemaakt voor Mekka? Jammer genoeg mag je er als niet-moslim niet binnen.

16. Bangkok, Thailand (€64,21)

iStock
Bangkok staat vierde in de lijst van steden die hun grootste inkomsten uit het toerisme halen. Ze doen dus alles om toeristen blij te maken, ook hun prijzen tonen dit. Een nachtje met twee kost gemiddeld 58,55 euro per nacht. Bangkok is ook gekend voor zijn bruisende nachtleven, er valt dus dag en nacht iets te beleven.

17. Chania, Griekenland (€64,30)

iStock
Verloren lopen in de kleine steegjes van Chania, genieten op een gezellig terrasje, waar de wijn voor 7,05 euro per fles is en de koffie slechts 2,60 euro. De kleurrijke huisjes en pittoreske pleintjes zorgen voor een echt vakantiegevoel. En wie zegt er nu neen tegen een tweepersoonskamer voor gemiddeld 65,87 euro per nacht?

18. Mumbai (Bombay), India (€64,59)

iStock
Mumbai is de stad van de diversiteit. Je vindt er een hele waaier aan festivals, restaurants, theaters, musea, noem maar op. Met hun rijke geschiedenis staan zij op de achttiende plaats en zijn ze niet zo duur. Een kamer voor twee per nacht kost gemiddeld 68,57 euro. En voor een etentje met twee leg je gemiddeld maar 14 euro neer.

19. Johannesburg, Zuid-Afrika (€65,41)

iStock
Op de negentiende en laatste plaats in dit lijstje staat Johannesburg. Het is niet direct een toeristische plek, maar is vaak een tussenstop op weg naar Cape Town of Durban. Toch is het er prachtig en zeker de moeite waard om eens te verblijven, wat je al kan voor gemiddeld 70,18 euro. En goed nieuws 12% van de bevolking spreekt er Afrikaans, wat praktisch Nederlands is. Je hoeft dus geen talenknobbel te zijn.

Gesponsorde artikelen