Dit zijn de 9 beste vegan restaurantjes in Antwerpen, Brussel en Gent!

Dit zijn de 9 beste vegan restaurantjes in Antwerpen, Brussel en Gent!

Gaan eten met een vegan in ’t gezelschap is niet evident. Waar kan je vegan eten, zelfs in een grote stad als Antwerpen of Gent en toch uitgebreid de keuze hebben? Wij hebben in de drie grootste steden een paar hotspots op een rij gezet, zodat jij volgende keer een uitgelezen selectie kan voorleggen aan je gezelschap. Smakelijk!

Antwerpen

1. Juno

Deftige koffie, gezellig genoeg voor te aperitieven en een lunchmenu waar je van gaat watertanden? Juno heeft het allemaal en ze koken nog eens met seizoensgroentjes ook. Op de Vrijdagmarkt in Antwerpen kan je in de zomermaanden blijven zitten tot de laatste zonnestralen verdwenen zijn en dat allemaal sustainable.

2. Lombardia

Versgeperste sapjes? Check. Heerlijke slaatjes? Check. Dé beste veganburgers in Antwerpen en omstreken? Dubbelcheck: Lombardia is niet voor niets de gevestigde waarde in veganland, uitbater Alain doet het al sinds 1972 helemaal plantaardig. Je kan er trouwens ook van alles kopen om thuis op te eten (glutenvrije, suikervrij mueslikoekjes? Lekker!)

3. De broers van Julienne

Toegegeven, niet alles op de kaart van de Broers Van Julienne is vegan, maar het assortiment is alle dagen groot genoeg om het toch op onze veganlijst te zetten. Quiche, voorgerechtjes en dessert: er zijn vegan-edities van en je kan ze bij de Broers van Julienne eten. Zalig voor wie op restaurant wil met iemand die weigert om vegan te eten, want hier kom je allebei aan je trekken!

Brussel

4. AMI

In AMI zit je als vegetariër sowieso safe, maar ook vegans komen goed aan hun trekken. Van soepen tot een gewone dagschotels, burgers en salades: bij AMI kan je de (vegan) honger stillen. Voor AMI moet je dan ook nog eens niet ver gaan: ’t is aan Flagey te doen. Lekker!

5. ICI

Ken je ICI nog niet, dan ben je waarschijnlijk alleen. Het Elsense epicentrum van lekker, gezond en vegan eten. Er is alle dagen keuze uit vier vaste gerechten en daarnaast zijn er ook nog dagschotels, broodjes en soepen die afhankelijk zijn van het seizoen.

6. Tan

Mag het eens wat meer zijn? Als je op zoek gaat naar vegan, eerlijke en natuurlijke voeding, dan moet je bij Tan zijn. De filosofie van Tan is Feng Shui en dat uit zich op alle gebied: dus geen vreemde bereidingen of groenten die op bizarre manieren aangetast zijn. Lage temperaturen, eetbare bloemen en kiemgroenten: als je ’t eens wil proberen, moet je in Elsene zijn.

Gent

7. Barbiet

In de Barbiet op de Gentse Vrijdagsmarkt kan je terecht voor comfort food in de wereldkeuken, maar dan allemaal vegan natuurlijk. Pad Thai, ‘pulled pork’ en ander lekkers, ’t is heel ver van de slaatjes en soepjes die je zou verwachten in een vegan restaurantje. Wij kunnen het dus alleen maar warm aanbevelen en dat in het hartje van Gent.

8. V-BOX

Technisch gezien geen restaurantje, want het is van take-away bij V-BOX aan Dok Noord. Maar hartige wafels, kipzateetjes, dumplings, donuts en freakshakes om u tegen te zeggen, zijn voor ons voldoende redenen om naar de culinaire hemel te vertrekken. En ’t is dus allemaal vegan. Héérlijk!

9. De Frietketel

Beste lezer, we hebben het geprobeerd, een vegan-hotspot lijstje maken zonder De Frietketel in, maar ’t is niet gelukt. Want soms heb je geen zin in een avocadotoast of Feng Shui-gebeuren, maar wil je met je vrienden op café, een fondke leggen voor je uitgaat. En dan is er maar één adres in Gent: de Frietketel. Frietjes, ‘stoverij’, burgers, in ’t veggie, vegan en ook voor carnivoren: ze doen het daar het best.

Wij brachten hen recent nog een bezoekje om het allemaal zelf te testen!

Gesponsorde artikelen