Dit zijn de amicale berichtjes die Tom Meeuws stuurt naar z’n “kameraad” bij Land Invest

Dit zijn de amicale berichtjes die Tom Meeuws stuurt naar z’n “kameraad” bij Land Invest

Na Bart De Wever en het Antwerpse stadsbestuur ervan beschuldigd te hebben te nauwe banden te onderhouden met de vastgoedsector, bevindt Tom Meeuws (sp.a) zich nu zelf in het oog van de storm. Uit WhatsApp-verkeer tussen de sp.a-politicus en een vertegenwoordiger van Land Invest blijkt dat ook hij er geen onbekende is. “Kameraad”, staat er te lezen. “Ik zeg niets over jullie, ik leg het graag uit op een gezellig moment”. 

Tom Meeuws (sp.a) bond vorige week met een opiniestuk in De Morgen zelf de kat de bel aan. Daarin was hij enorm hard voor Bart De Wever en het Antwerpse stadsbestuur. “Wie een paaitaks betaalt, mag alles bouwen in Antwerpen”, schreef hij. “Alles is te koop. Zolang je maar geld op tafel legt.”

Boemerang

Maar Meeuws kreeg afgelopen weekend die boemerang terug in zijn gezicht. Verschillende bronnen bevestigen de goede relaties van de sp.a-politicus met, onder andere, vastgoedmaatschappij Land Invest. Zo zou ook Meeuws zelf in exact hetzelfde restaurant als het Antwerpse stadsbestuur hebben gegeten met exact dezelfde persoon, lobbyist voor Land Invest Frank Van der Paal.

Meeuws verdedigde zich in Het Nieuwsblad. “Ik zie het probleem niet”, reageerde hij. “Ik bekleed momenteel geen politiek mandaat.” Meeuws zou omwille van professionele redenen contact gehouden hebben met de bouwpromotoren. Al is dat voor de kopman van sp.a en het kartel Samen natuurlijk een zwak excuus.

“Kameraad”

Newsmonkey kreeg ook het WhatsApp-verkeer van Meeuws met een vertegenwoordiger van de vastgoedmaatschappij in handen. Daaruit blijkt de heel amicale houding van Meeuws. “Kameraad”, spreekt hij de persoon aan, “het valt je hopelijk op dat ik niet spreek over jullie projecten.” “Ik leg het graag uit op een gezellig moment”, besluit hij.

Meeuws reageerde ondertussen via zijn woordvoerder. Zijn reactie vindt je hier.

Gesponsorde artikelen