Dit zijn de beste koopjes voor wie niet superveel geld wil uitgeven aan een nieuwe smartphone

Dit zijn de beste koopjes voor wie niet superveel geld wil uitgeven aan een nieuwe smartphone

We worden overladen met informatie over de nieuwste iPhone of de beste Samsung, maar wie geen fortuin wil uitgeven aan een smartphone vindt moeilijker de juiste informatie. Nochtans zijn er in de lagere prijsklasse ook heel veel goede toestellen te koop. Wij zetten de beste koopjes voor jullie op een rij.

De keuze is natuurlijk gigantisch en daarom hebben wij ons beperkt tot merken die in België makkelijk te verkrijgen zijn. Omdat we onze selectie niet te groot willen maken, vallen veel toestellen ernaast. Die zijn vaak ook goed, maar missen volgens ons toch iets ten opzichte van de gekozen modellen, al blijft een smartphone kopen altijd een beetje een persoonlijke keuze.

Asus Zenfone Go

Het goedkoopste model in onze lijst is de Asus Zenfone Go. Dit model kwam een half jaar geleden op de markt en is de perfecte smartphone voor wie niet voortdurend bezig is op zijn gsm, maar toch een degelijk toestel wil. Het scherm is met 5 inches voldoende groot, de camera heeft 13 MP achteraan en 5 MP vooraan en met 16 GB geheugen (en ruimte voor een geheugenkaart) kan je ook best veel opslaan.

Extra opties zoals een vingerprintscanner zijn niet aanwezig en de quad-core processor kan bij zware applicaties soms ook een beetje traag werken, maar de prijs is dan ook heel beperkt.

Richtprijs: € 149

Asus

Lenovo Vibe K5

Er zijn bij de bij ons minder bekende merken vaak goede koopjes te doen en dat bewijst ook deze Lenovo Vibe K5. Het toestel is iets ouder dan de Asus Zenfone Go, maar heeft wel een veel snellere processor. Daardoor zal hij ook de nieuwste en zwaardere applicaties probleemloos aankunnen.

De camera is 13 MP achteraan en 5 MP vooraan en je krijgt 16 GB geheugen dat je kan uitbreiden met een geheugenkaartje. Grootste nadeel is dat het model al bijna een jaar op de markt is en dus werkt met Android 5.1, een oudere versie.

Richtprijs: € 179

Lenovo

Lenovo Moto G5

Zo’n twee jaar terug nam Lenovo Motorola over en daarom zal je deze smartphone ook vaak tegenkomen onder de naam Motorola Moto G5. Het toestel is nog maar juist op de markt en daarom krijg je direct de nieuwste software.

Ook op andere vlakken is het een serieuze vooruitgang tegenover de Vibe K5 van hierboven. Zo heb je een betere schermresolutie (1.080 x 1.920), een snellere processor (Octa-core 1.4 GHz), een betere batterij (2.800 mAh) en een vingerprintscanner.

Hier bespreken we de versie met 16 GB geheugen, maar voor 100 euro meer heb je ook een versie met 32 GB en meer werkgeheugen.

Richtprijs: € 199

Lenovo

Nokia 6

Nokia is back … en hoe! Naast de 3310 bracht de Finse producent ook enkele smartphones op de markt. Onze persoonlijke favoriet is de Nokia 6. In Azië is hij al even beschikbaar en binnenkort ook bij ons.

Het toestel heeft dezelfde processor als de Moto G5, maar is op alle andere vlakken een serieuze vooruitgang. De camera is 16 MP achteraan en 8 MP vooraan en het scherm 5.5 inch. Op het vlak van geheugen krijg je minimum 32 GB, maar voor 70 euro meer is er ook een versie met 64 GB.

Richtprijs: € 229

Nokia

Huawei P8 Lite 2017

De voorloper van dit toestel won allerhande prijzen en dus bracht Huawei ook een versie voor 2017 uit. Die valt vooral op door zijn heel sterke processor waarmee je toestel echt heel vlot draait, zelfs al doe je veel dingen tegelijk. Ook de batterij is beter dan gemiddeld en het gebruiksgemak wordt vaak geroemd.

Het grootste nadeel is dat de P8 Lite maar 16 GB aan geheugen heeft. Dat kan je deels oplossen met een geheugenkaartje, maar voor applicaties en updates helpt dat niet.

Richtprijs: € 249

Huawei

Gesponsorde artikelen