Dit zijn de beste titels die de afgelopen week aan Netflix zijn toegevoegd

Elke dag worden er nieuwe titels aan Netflix toegevoegd. Vanaf nu zullen wij elke week een overzichtje maken van alle nieuwe titels die in de afgelopen week de moeite waren. Netflix is alvast met veel goesting de maand mei binnen gewalst en wij walsen mee.

Series

Uiteraard heeft Netflix deze week ook weer wat series toegevoegd en hebben ze onze vrees dat we ooit bij zullen raken met wat ze allemaal op ons afvuren weer wat verlengd. De meest interessante nieuwkomer deze week komt uit Denemarken en heet The Rain. In The Rain spoelt een dodelijke regen het grootste deel van de wereldbevolking weg. De reeks volgt zeven jonge personages die zich na vijf jaar regen een weg banen langs wegen die bezaaid liggen met lijken en bevolkt worden door autowrakken. Veelbelovend!

Ook deze week heeft de streamingdienst het gehele tweede seizoen van de felomstreden reeks Dear White People gelost. Al van in het begin wordt deze reeks – gebaseerd op de gelijknamige cultfilm uit 2014 – bedolven onder kritiek, maar dat wil niet zeggen dat er in het tweede seizoen minder gas wordt gegeven.

We verwelkomen ook oude getrouwen The Originals en The 100 opnieuw, die allebei aan hun vijfde seizoen zijn begonnen. Van de vampierenreeks The Originals is deze week de tweede aflevering gelost.

De vaste wekelijkse toevoegingen zijn er uiteraard ook weer bij: The Flash (S4E20), Arrow (S6E21), Riverdale (S2E20) en Designated Survivor (S2E20) denderen in volle vaart verder op hun seizoensfinale af, maar ook fans van Shadowhunters (S3E7) krijgen vers kijkvoer toegeworpen.

Films

Heel veel middelmaat tussen de toegevoegde films, zoals altijd, maar we willen uit het overaanbod wel graag het kaf van het koren onderscheiden. Zo is The Omen toegevoegd, niet de verschrikkelijke remake uit 2006, maar wel de originele satanklassieker met Gregory Peck uit 1976 waarin een doodgeboren baby’tje in overleg met de priester en zonder medeweten van de moeder verruild wordt voor een pasgeboren kindje dat geen ouders meer heeft. Tot zijn vijfde levensjaar gaat alles goed met Damien, maar dan begint een vreemde reeks ongelukken… Ideaal voor een avondje ouderwets huiveren!

Er zijn deze week ook twee films toegevoegd die ons heel nauw aan het hart liggen. Amour won in 2012 de Gouden Palm in Cannes en is het hartverscheurende en genadeloze drama van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke over een ouder wordend koppel dat voor ontroering zal zorgen door de manier waarop de echtgenoot met onvermoeibare toewijding voor zijn echtgenote blijft zorgen.

Nebraska is zo’n beetje het omgekeerde, maar is op een andere manier ontroerend. In één van onze favoriete films aller tijden (zes keer voor een Oscar genomineerd) schittert Bruce Dern als Woody. Woody is niet altijd meer even helder van geest, maar is er rotsvast van overtuigd dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen. Hij wil het prijzengeld in Nebraska gaan ophalen, maar wordt alleen maar belachelijk gemaakt door zijn vrouw en twee zonen. Toch besluit de jongste zoon om samen met zijn vader in een auto te stappen wat een heerlijk trage vader-zoon roadmovie oplevert die je zonder enige twijfel zal aangrijpen.

En dan zouden we het ook nog over Anon willen hebben, een nieuwe Netflix Original-film met Clive Owen en Amanda Seyfried van Andrew Niccol, de regisseur van onder andere Lord Of War (2005) en Good Kill (2014) en de schrijver van onder andere de cultfilm Gattaca (1997) en de klassieker The Truman Show (1998).

In Anon bevinden we ons in een nabije toekomst in een maatschappij die privacy volledig wil elimineren en waar totale surveillance in het leven is geroepen. Het leven van de politieagent Sal Frieland (Clive Owen) wordt op zijn kop gezet als hij een hacker tegenkomt (Amanda Seyfried) die bekend staat als The Girl.

De positieve reacties voor Anon blijven voorlopig op zak, maar benieuwd zijn we desondanks nog wel!

Docu’s en andere

In de categorie documentaires is het ijzersterke en Oscarwinnende Amy (2015) toegevoegd. Deze biopic over de betreurde Amy Winehouse heeft destijds een verpletterende indruk op ons gemaakt omdat deze film pijnlijk accuraat aantoont wat roem met een talentvolle jonge zangeres deed. Er zijn meerdere schuldigen te benoemen, waardoor je vooral met een wrang gevoel achterblijft, want als één ding duidelijk wordt uit Amy dan is het wel dat de dood van Amy Winehouse zeer te vermijden was als ze beter omringd geweest zou zijn.

Aansluitend bij deze documentaire kunnen we 27: Gone Too Soon aanraden, over de legendarische 27 Club van legendarische artiesten die – net als Amy Winehouse – op hun 27e zijn overleden. Horen naast Amy Winehouse ook nog bij de tragische club: Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en Kurt Cobain.

Voor de liefhebbers van het betere gesprek is er David Letterman. In zijn My Next Guest Needs No Introduction. In dat programma interviewde hij al grote namen als Barack Obama, George Clooney en Jay-Z, maar deze week is het de beurt aan Tina Fey. De Amerikaanse schrijfster, actrice en comedian werd bekend door onder andere passages in Saturday Night Live, de sitcom 30 Rock en de film Mean Girls.

Zelf zijn we meer fan van Community dan van 30 Rock en het toeval wil nu dat Netflix een heerlijke talkshow heeft over popcultuur met Joel McHale (Jeff uit Community) als gastheer. De titel? The Joel McHale Show With Joel McHale. Deze week werd de 11e aflevering aan Netflix toegevoegd.

Netflix

Tot slot is er nog, voor wie wat meer intellectueel uitgedaagd wil worden, Requiem For The American Dream. In deze documentaire uit 2015 bespreekt en analyseert de taalwetenschapper Noam Chomsky de socio-economische evolutie van de Verenigde Staten in de 20e en 21e eeuw.

En als je dat allemaal bekeken hebt, is er weer een week voorbij! Bij leven en welzijn: tot volgende week!

Nog zin in meer Netflix? Bekijk dan zeker onze lijst met de 50 beste series die momenteel op Netflix te zien zijn!

Meer
Lees meer...