Dit zijn volgens GaultMillau de 5 beste brasseries in Gent (en ze zijn nog betaalbaar ook)

Dit zijn volgens GaultMillau de 5 beste brasseries in Gent (en ze zijn nog betaalbaar ook)

Eens lekker gaan eten, maar dat liefst in een ongedwongen sfeer en toch met een topkok? Welkom in de brasserie. En dat een brasserie zich niet moet beperken tot stoofvlees en vol-au-vent, weten ze bij GaultMillau ook. Deze vijf zijn volgens de gids de Gentse brasserietoppers van 2017: smakelijk! 

1. ’t Pakhuis

’t Pakhuis is een gouwe ouwe in het Gentse. Businesslunch, afstuderen of gewoon gezellig uit met vrienden: ’t Pakhuis kan dat allemaal. Ideaal voor wie zin heeft in traditionele Franse keuken (denk zeetong of garnaalkroketten) maar ga zeker ook eens langs voor zeevruchten, da’s waar ’t Pakhuis in specialiseert. En dan hebben we ’t nog niet over het prachtige interieur.

2. Cafe Theatre

Cafe Theatre, aan de Kouter, is stijlvol en warm ingericht, maar blijft vooral ook een brasserie: je kan er dus op elk moment binnenspringen voor een drankje, maar de keuken is top. Tartaar, ossenhaas of een toast met dat ietsje meer kan je in Cafe Theatre vinden. ’t Is dan ook geen wonder dat de zaak regelmatig eivol zit met theatergangers van in de naburige handelsbeurs, of de Opera naast de deur.

3. Fou d’O

‘Things to share’ is het motto van Fou d’O, de Gentse brasserie aan de Leie. Klassiekers zetten de toon op deze kaart, al kan je er ook een paar verrassingen op spotten. De things to share zijn dan ook creatiever, een beetje zuiders maar sowieso wel superlekker. Een warm interieur, met een prachtig zicht op de Leie, doen je dan ook zelfs in putje winter terugdenken aan warme zomerdagen.

4. Mémé Gusta

Boerenkost van de bomma, je zou niet denken dat het de GaultMilliau haalt, maar de Mijn Pop-up-restaurant-alumni waren na hun pop-up nog helemaal niet klaar met koken. In Mémé Gusta krijg je dan ook totjespap, merg, stoemp op grootmoeders wijze, maar dan op een manier waar je grootmoeder alleen maar van kan dromen. Ook het interieur is een beetje op zijn mémé’s maar wie wil er nu niet met z’n maten gaan eten bij de bomma?

5. Per Bacco

Oké, toegegeven, een echte brasserie is Per Bacco niet, het is een Italiaanse Osteria, een plek waar je lekker kan eten en drinken en dus valt Per Bacco wat ons betreft in de categorie brasseries. Uiteraard geen stoverij of biefstuk op het menu, maar Italiaanse keuken. Per Bacco heeft trouwens ook een winkel, waar je specialiteiten van aan de Adriatische kust kan kopen om thuis te maken. Noms!

Gesponsorde artikelen