Documentaire ‘Daughters’ over voorbereiding daddy-daughterdance in de gevangenis krijgt trailer

Netflix pakt volgende maand uit met een emotionele documentaire. In Daughters zullen we vier meisjes volgen die zich voorbereiden op een daddy-daughterdance. Maar het is niet zo evident voor hen, want hun papa’s zitten in de gevangenis.

De laatste maanden blijft Netflix bijna wekelijks nieuwe documentaires lossen. Maar nu gaat het om een heel bijzondere. In Daughters zullen we enkele jonge meisjes volgen wiens vader in de gevangenis zit. Een speciale organisatie zorgt ervoor dat de meisjes samen met hun vaders een bal kunnen bijwonen, waarop ze met elkaar zullen kunnen dansen.

Daughters

In Daughters volgen we verschillende meisjes die deelnemen aan het initiatief ‘Date with Dad’ van de organisatie Girls for a Change van Angela Patton. Deze organisatie zet zich in voor de empowerment van zwarte meisjes. ‘Date with Dad’ is een initiatief waarbij meisjes wiens vader in de gevangenis zit de kans krijgen om op een bal met hun papa te dansen. De documentaire volgt deze meisjes en hun vaders in de aanloop naar het evenement.

In de officiële trailer krijgen we te horen we een vrouw zeggen: “Deze meisjes zochten naar een manier om hun vaders toe te laten in hun leven, maar dan op hun eigen tempo”. We horen een getuigenis van een man die zijn dochter nog nooit heeft kunnen vasthouden omdat ze geboren werd toen hij al achter de tralies zat. Een meisje vertelt vervolgens dat ze ouder wordt en merkt dat haar vader er niet bij kan zijn voor de belangrijke momenten in haar leven.

Een van die belangrijke momenten in het leven van Amerikaanse meisjes is prom. Daar is vaak een daddy-daughterdance, waarbij dochters dansen met hun vader. Maar dat is natuurlijk onmogelijk als je vader in de gevangenis zit. Een meisje kwam daarom met een voorstel: “Waarom organiseren we geen bal in de gevangenis?” En zo geschiedde. Maar er komt natuurlijk heel wat kijken bij dit evenement. We zien hoe de vaders en dochters hun outfit voor het bal kiezen, maar we zullen de vaders en dochters ook volgen tijdens gesprekken met de therapeut, want het wordt ongetwijfeld een emotioneel moment voor beide partijen.

Publieksprijs

De film ging eerder dit jaar al in première op het Sundance Film Festival. Daar ging het met de publieksprijs naar huis. Enkele dagen nadat de film de publieksprijs won, kocht Netflix de rechten op de film en vanaf woensdag 14 augustus zal de film te bekijken zijn op de streamingdienst.

De regie is in handen van Natalie Rae en Angela Patton, het brein achter het initiatief. Voor Rae was het haar eerste langspeelfilm, nadat ze al verantwoordelijk was voor tientallen reclamespotjes en videoclips.

Bekijk hier de officiële trailer:

Daughters verschijnt op 14 augustus op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...