Documentaire ‘De Ramp met de Titan’ binnenkort te zien in ‘Telefacts’

Hoewel er deze zomer niet veel nieuwe programma’s komen, staan er toch nieuwe afleveringen van Telefacts Zomer klaar. In de eerste aflevering reconstrueert Telefacts de gebeurtenissen op de duikboot Titan en probeert de documentaire ook uit te zoeken of de ramp met fatale afloop vermeden had kunnen worden.

Op 18 juni 2023 was de duikboot Titan onderweg naar het wrak van de Titanic. Aan boord: vijf mensen die elk 230.000 euro hebben betaald voor hun unieke tocht. Maar het loopt fout. De duikboot, inclusief bemanning, raakt vermist. Reddingsdiensten schieten snel in actie om hen terug te vinden, en er komt hulp uit verschillende landen. Uiteindelijk overleeft de bemanning het niet.

Titan

Het nieuwe seizoen van Telefacts Zomer zal sterk beginnen. De eerste twee afleveringen draaien namelijk volledig rond de gebeurtenis van de Titan vorig jaar. De Titan was een kleine duikboot van het bedrijf OceanGate. De ontwerper van die boot, Stockton Rush, nam in juni 2023 vier anderen mee op zoek naar brokstukken van de Titanic. Maar tijdens die trip liep het mis.

Na 1 uur en 45 minuten was er van de boot geen spoor meer en begon er een gigantische reddingsoperatie. De hele wereld was in de ban en uiteindelijk werd er maar over één ding gesproken: is er nog genoeg zuurstof aan boord en hoe lang houdt de bemanning het nog vol? Uiteindelijk bleek dat de duikboot al snel na de duik implodeerde, wat meteen wees op het feit dat iedereen al snel overleed. De inzittenden zijn nooit teruggevonden.

Telefacts Zomer is vanaf 1 juli wekelijks te zien op VTM.

Meer
Lees meer...