Brokstukken van duikboot Titan teruggevonden en aan land gebracht, mogelijk met menselijke resten

De verdwenen duikboot Titan van OceanGate is teruggevonden. Het gaat uiteraard om brokstukken, want vorig week raakte na een lange zoektocht bekend dat de duikboot geïmplodeerd was. Die gevonden resten zijn nu aan land gebracht door de Amerikaanse en Canadese autoriteiten.

Vorige week draaide alles rond de verdwijning van de duikboot Titan. Die was vorige zondag met vijf passagiers aan boord vertrokken en zou pas terugkeren nadat de vijf inzittenden het wrak van de Titanic hadden gezien op zo’n 4.000 meter onder water. Kort na het vertrek waren de inzittenden, waaronder de CEO van het bedrijf OceanGate, niet meer bereikbaar. Lang was er nog hoop om hen terug te vinden, maar uiteindelijk bleek dat er een implosie had plaatsgevonden in Titan. Alle inzittenden waren dus overleden.

Onderzoek

Toch zijn de Amerikaanse kustwacht en de politie in Canada doorgegaan met het zoeken naar Titan. Op die manier hopen ze te kunnen achterhalen wat er is misgegaan met de noodlottige duikboot. De brokstukken zijn daarbij gevonden en die zijn woensdag aan land gehaald in St John’s in Newfoundland, Canada. Dat werd bevestigd door de Amerikaanse kustwacht in een mededeling. Daarin bevestigen ze ook dat er vermoedelijk menselijke resten zijn gevonden in de Titan.

Het gevonden wrakstuk zal eerst ter plaatse worden onderzocht en daarna overgebracht worden naar de Verenigde Staten. “Dat moet onderzoekers helpen om inzicht te krijgen in de oorzaak van deze tragedie. Er is nog veel werk aan de winkel om de factoren te begrijpen die hebben geleid tot het catastrofale verlies van de Titan en om ervoor te zorgen dat een soortgelijke tragedie zich niet opnieuw voordoet”, valt te lezen.

Meer
Lees meer...