‘My Heart Will Go On’ van Céline Dion weer opvallend populair na OceanGate-drama

Het is meer dan dubbelzinnig, maar het lied My Heart Will Go On van Céline Dion werd de afgelopen week weer opvallend veel beluisterd. Dat komt zonder twijfel door het verhaal van OceanGate en de Titan dat de wereld vorige week in de ban hield. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven door een geïmplodeerde duikboot die op weg was naar het wrak van de Titanic.

Vorige week draaide alles rond de verdwijning van de duikboot Titan. Die was vorige zondag met vijf passagiers aan boord vertrokken en zou pas terugkeren nadat de vijf inzittenden het wrak van de Titanic hadden gezien op zo’n 4.000 meter onder water. Kort na het vertrek waren de inzittenden, waaronder de CEO van het bedrijf OceanGate, niet meer bereikbaar.

Wanneer er enkele uren later nog steeds geen nieuws was, gingen de alarmbellen rinkelen. De volgende dagen kwamen dus heel wat reddingschepen, andere duikboten, helikopters, … te hulp. Maar ondanks het feit dat er in eerste instantie nog heel wat hoop was, kwam de hulp te laat. Op donderdag werden er door een andere duikboot brokstukken gevonden die afkomstig waren van de Titan. Daaruit bleek dat de duikboot is geïmplodeerd en dat er voor de inzittenden, waaronder een 19-jarige, geen hoop meer was.

Titanic

De inzittenden betaalden per persoon zo’n 250.000 dollar (229.000 euro) voor hun plek in de Titan van bedrijf OceanGate. Tijdens de fatale boottocht waren dat businessmannen Hamish Harding en Shahzada Dawood, diens zoon Suleman, de Franse duiker Paul-Henri Nargeolet en OceanGate-CEO Stockton Rush. Zij zouden dus afdalen naar het wrak van de Titanic ongeveer 4 kilometer diep.

Al sinds het nieuws in de media kwam, regent het online aan referenties naar de film Titanic. Daarbij worden enkele dingen ook met een korrel zout genomen, aangezien de duikboot van OceanGate nooit officieel werd goedgekeurd. Volgens velen op het internet is het daardoor dus ook de fout van de CEO en de inzittenden zelf dat ze niet genoeg aandacht hechtten aan hun eigen veiligheid.

Céline Dion

Die dubbele gedachten zijn ook terug te zien in de charts van Spotify. Sinds de verdwijning van de Titan zijn de streamingcijfers van My Heart Will Go On van Céline Dion namelijk enorm gegroeid. Dat lied is natuurlijk bekend geworden door de film Titanic uit 1997, wat de link met de verdwenen duikboot meteen duidelijk maakt.

De laatste week groeiden de luistercijfers zo met maar liefst 500.000 streams op Spotify. Dat meldt TMZ. Toen dat nieuws werd bekendgemaakt, kwam er op Twitter natuurlijk heel wat reactie. “Niemand van ons gaat de hemel zien”, klonk het zo in een tweet die nadien viraal ging.

Meer
Lees meer...