James Cameron onderzocht of Jack kon overleven op de deur in ‘Titanic’: bekijk hier de beelden

Heel binnenkort hebben we eindelijk een antwoord op het jarenlange ‘deurdebat’ dat volgde na de release van de film Titanic. Regisseur James Cameron en National Geographic hebben namelijk vier scenario’s wetenschappelijk onderzocht om te kijken of Jack de botsing met de ijsberg had kunnen overleven. Dat deden ze voor de documentaire Titanic: 25 Years Later With James Cameron, waarvan nu de eerste beelden gedeeld zijn.

In 1997 kwam de film Titanic in de zalen. Naast 14 Oscarnominaties, waarvan er 11 werden verzilverd, werd Titanic ook de meest succesvolle film aller tijden aan de box-office. Die toppositie zou het vasthouden tot Avatar, eveneens van regisseur James Cameron dus, het record brak in 2010.

Toch was er na enkele jaren vaak maar ding meer waarover mensen het hadden als ze spraken over de film Titanic. Had Jack ook op de deur waarop Rose lag kunnen liggen om op die manier samen met haar de ramp te kunnen overleven? De voorbije jaren hebben onder andere Leonardo DiCaprio en Céline Dion zich daarover uitgesproken. Telkens was het antwoord dat Jack geen kans maakte. Zelfs regisseur James Cameron was tot voor kort die mening aangedaan.

Titanic: 25 Years Later with James Cameron

Cameron wou dan ook met een speciale documentaire en een wetenschappelijke benadering van het debat voor eens en voor altijd de zaak beslechten. Het eindresultaat daarvan kan je vanaf zondag 5 februari zien bij National Geographic in de documentaire Titanic: 25 Years Later with James Cameron.

Van die documentaire zijn nu in het programma Good Morning America de eerste beelden gedeeld. Zo krijgen we te zien hoe Cameron met de onderzoekers twee stuntmensen ingehuurd heeft om in totaal vier verschillende scenario’s te onderzoeken. En de conclusie blijkt toch iets genuanceerder te zijn dan op voorhand verwacht werd.

Bekijk hier de eerste beelden van Titanic: 25 Years Later with James Cameron:

Meer
Lees meer...