Céline Dion over Titanic: “Jack was te bevroren om zichzelf te redden!”

Sinds Titanic uitkwam, zijn er al heel wat woorden gevloeid over de scène waarin Rose op een deur ligt in het water, terwijl Jack zich daaraan vastklampt terwijl hij langzaamaan doodvriest. Het grootste deel van de acteurs uit en medewerkers aan de film, hebben altijd de lippen stijf op elkaar gehouden. Tot nu. Want zangeres Céline Dion sprak voor het eerst over de befaamde “deur-scène”.

Iedereen herinnert het zich wel: de scène in Titanic waarin Rose op een deur ligt na de schipbreuk en Jack er aanhangt terwijl ie langzaamaan doodvriest. Het is een scène die al over heel wat tongen gegaan is, maar de betrokken personen mengden zich amper in de discussie.

Céline en Jimmy

Céline Dion, die hét bekendste nummer uit de film gemaakt heeft, spreekt voor het eerst over “de scène”. Dat deed ze bij Jimmy Fallon tijdens The Tonight Show. Fallon toonde de zangeres een beeld van de scène, dat van bovenaf gemaakt werd.

https://www.youtube.com/watch?v=kx8P5X2h-AI

Hij vertelt haar hoe hij zelf over de scène denkt. Die is waarschijnlijk gelijk aan de meningen van de fans van Titanic: als Rose gewoon had opgeschoven, dan kon Jack naast haar op de deur komen liggen. “Ga je daarmee akkoord?”, vroeg ie aan Dion.

Bevroren lichamen

Don’t put me in trouble!“, wimpelt de zangeres de vraag al lachend af. Maar toch antwoordt ze, in drie delen. Ten eerste: “Misschien is Rose wel dood of al bijna doodgevroren.” (Het is duidelijk dat Céline de film nooit gezien heeft.) Op die manier zou het voor het personage van Kate Winslet onmogelijk geweest zijn om plaats te maken voor de liefde van haar leven.

Ten tweede heeft hij “toch helemaal geen uitnodiging nodig”. Wat ze zegt, klopt: het personage van Leonardo DiCaprio kon perfect zelf op de deur geklommen zijn. Maar, er is ook nog een derde punt: “Die kerel bevindt zich in het midden van bevroren oceaan. Misschien was zijn lichaam gewoon te bevroren en had hij de kracht niet meer om erop te springen.”

Eéntje voor de fans:

Meer
Lees meer...