Celine Dion annuleert volledige tour, waaronder concerten in Sportpaleis, door aanhoudende gezondheidsproblemen

Celine Dion (55) zal in september niet optreden in het Sportpaleis in Antwerpen. De Canadese zangeres heeft namelijk haar volledige ‘Courage World Tour’ geannuleerd. Celine Dion blijft volgens de mededeling kampen met een medische aandoening die haar verhindert op te treden.

“Terwijl de wereld herstelt van de pandemie, blijft Céline kampen met een medische aandoening die haar verhindert om op te treden. Céline werkt hard aan haar herstel, maar kan op dit moment de rest van de tournee, die gepland stond van 26 augustus 2023 in Amsterdam tot 4 oktober 2023 in Helsinki en vervolgens van 6 maart 2024 in Praag tot 22 april 2024 in Londen, niet succesvol voorbereiden en uitvoeren”, valt te lezen in de officiële mededeling over geannuleerde ‘Courage World Tour‘.

Stiff Person’s Syndrome

Voor de start van de coronapandemie had Celine Dion al 52 optredens van haar tour in Noord-Amerika afgewerkt. Na een onderbreking zou die ‘Courage World Tour’ in de tweede helft van 2023 en in 2024 verdergaan in Europa. Daar stonden onder andere op 7, 18 en 20 september 2023 drie concerten gepland in het Antwerpse sportpaleis. Ondertussen had Celine Dion echter bekendgemaakt dat ze kampt met de zeldzame aandoening Stiff Person’s Syndrome. Die veroorzaakt ernstige en aanhoudende spierkrampen. Het medische team van de zangeres blijft de aandoening evalueren en behandelen.

“Het spijt me dat ik jullie allemaal opnieuw moet teleurstellen. Ik werk heel hard om mijn kracht terug op te bouwen, maar touren kan erg moeilijk zijn, zelfs als je 100 procent bent. Het is niet eerlijk tegenover jullie om de shows steeds uit te stellen. Maar hoewel het mijn hart breekt, is het het beste dat we alles nu annuleren totdat ik echt klaar ben om weer op het podium te staan. Ik wil dat jullie allemaal weten dat ik niet opgeef … en ik niet kan wachten om jullie terug te zien!”, schrijft Celine Dion aan haar vele fans.

Meer
Lees meer...