Docureeks ‘This is the Zodiac Speaking’ krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de nieuwe docureeks This is the Zodiac Speaking. Zoals de titel al doet vermoeden, zal de documentaire dieper ingaan op de Zodiac Killer, wiens identiteit tot op heden niet achterhaald kon worden.

Vanaf volgende maand zal je op Netflix kunnen kijken naar een nieuwe docureeks over de Zodiac Killer. In This is the Zodiac Speaking zullen nieuwe interviews en aanwijzingen aan bod komen die kunnen leiden naar de identiteit van de Zodiac Killer. De documentaire volgt daarbij de piste dat het gaat om Arthur Leigh Allen, de enige persoon die ooit een verdachte is geweest.

This is the Zodiac Speaking

Elke truecrimeliefhebber of zelfs gewoon filmfanaat kent waarschijnlijk het verhaal van de Zodiac Killer. In een nieuwe docureeks zal Netflix opnieuw ingaan op deze seriemoordenaar en zullen ze – met behulp van nieuwe interviews en andere aanwijzingen meer bewijsmateriaal leveren over de identiteit van de Zodiac Killer.

De driedelige docureeks is gemaakt door Ari Mark en Phil Lott en zou als conclusie hebben dat Arthur Leigh Allen waarschijnlijk de Zodiac Killer was. Ze spraken met een familie uit Californië die Allen kent als leerkracht en gingen daarnaast ook in dialoog met oude familievrienden. Gecombineerd met archiefonderzoek kunnen ze meer verbanden leggen tussen Allen en de moorden van de Zodiac Killer.

De eerste verbanden werden gelegd door de familie van Arthur Leigh Allen toen ze keken naar de film Zodiac van David Fincher uit 2007. “Fincher filmde op de echte locaties van de moorden en de familie besefte dat Allen echt wel eens de moordenaar kon zijn aangezien hij hen meenam naar al deze plaatsen”, vertelt coregisseur Ari Mark. “Daarnaast ontdekten ze ook brieven die hij stuurde naar hun moeder die ze omschrijven als ‘de meest belastende brieven in de wereld’.” De regisseurs spraken ook met Robert Graysmith, de auteur van het boek waarop de film van Fincher gebaseerd is.

Bekijk hier de officiële trailer:

This is the Zodiac Speaking verschijnt op woensdag 23 oktober op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...