Dokters testen een videospel tegen hersenmist na Covid-19

Een medisch onderzoeksteam is een videospel aan het testen om de hersenmist na Covid-19 te verminderen. Het spel in kwestie, EndeavorRX, zou hier volgens experten misschien wel mee kunnen helpen.

Veel personen die Covid-19 overleefd hebben, zeggen verward te zijn of moeite te hebben om er de focus bij te houden. Studies tonen aan dat die symptomen zelfs maanden na de genezing nog kunnen aanhouden. Faith Gunning, een Amerikaanse neuropsychologe, denkt dat EndeavorRX zou kunnen helpen met het behandelen van deze symptomen. Het videospel, dat gemaakt werd door Akili Interactive, werd in 2020 door de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) goedgekeurd en voorgeschreven als medische behandeling. Kinderen tussen acht en twaalf gebruiken het als behandeling tegen ADHD.

Game is effectief middel

Gunning denkt dat het ook andere groepen zou kunnen helpen. Op de website van haar universiteit, Weill Cornell University in New York, verscheen er dat ze een studie begint om te zien of het spel kan helpen bij die patiënten. Twee groepen mensen die Covid-19 hadden én cognitieve problemen hebben, zouden vergeleken worden. Bij wie het spel wel speelt, zou men kijken of de symptomen meer verbeteren dan bij de mensen die niet spelen.

Op techwebsite The Verge legt Gunning uit waarom een spel zou kunnen helpen met de symptomen. “Een videospel is schaalbaar. Het is iets wat je aan veel mensen kan geven. We hebben dingen nodig die we aan de gemeenschap kunnen geven. Zelfs al spreken we hier over een kleine groep mensen binnen de overlevenden van Covid-19, we hebben middelen nodig die effectief zijn en wijd kunnen verspreid worden. We hebben gewoon de werkkrachten niet om iedere persoon man op man cognitieve hulp te geven”, besluit Faith Gunning.

Meer
Lees meer...