Domenico Tedesco wordt nieuwe bondscoach Rode Duivels

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is zo goed als rond met Domenico Tedesco (37) als nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Er zou voor de Duitser een contract klaarliggen tot na het WK 2026 eens de Raad van Bestuur zijn akkoord heeft gegeven. Dat laatste lijkt de komende dagen te gebeuren.

Maandag raakte bekend dat er voor de KBVB nog twee kandidaten overbleven voor de functie van bondscoach van de Rode Duivels. Optie A was daarbij met stip met de Italiaanse Duitser Domenico Tedesco. Als back-upplan dacht de voetbalbond aan de Nederlander Peter Bosz (59).

Uiteindelijk lijkt het dus Domenico Tedesco te worden. Het Laatste Nieuws schrijft dat de Belgische bondstop gisteren naar Duitsland is afgereisd om de laatste sportieve en financiële details te bespreken. Daar zou een akkoord bereikt zijn voor een contract tot na het wereldkampioenschap voetbal in Mexico, Canada en de Verenigde Staten in 2026. Alleen de Raad van Bestuur moet nog zijn definitieve akkoord geven, maar dat lijkt enkel een formaliteit te zijn. We mogen ons dus een van de komende dagen verwachten aan de voorstelling van Domenico Tedesco.

Wie is Domenico Tedesco?

Domenico Tedesco maakt deel uit van de generatie zogenaamde laptopcoaches, die vooral in Duitsland in opmars zijn. Het gaat om trainers die zelf nooit op hoog niveau hebben gevoetbald en heel jong als trainer aan de slag gingen. In hun manier van coachen gebruiken ze opvallend veel data en statistieken.

Zo begon Tedesco op zijn 22ste bij de jeugd van VfB Stuttgart als assistent van Thomas Schneider, de later assistent-bondscoach van Joachim Löw bij de Duitse nationale ploeg. Op zijn 31ste kreeg hij uiteindelijk zijn eerste opdracht op het hoogste niveau, bij Schalke 04. Tedesco geniet in Duitsland en daarbuiten een zeer goede reputatie. Zo volgde hij zijn trainercursus samen met Julian Nagelsmann, de huidige coach van Bayern München, en was hij in die klas de beste leerling.

Meer
Lees meer...