Maakt Donald Trump binnenkort een comeback op Twitter? Elon Musk gaat er alvast mee akkoord

Wanneer de overname van Twitter is afgerond, zal Tesla-baas Elon Musk de voormalige president van de VS opnieuw toegang geven tot Twitter. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt. Vraag blijft wel of Trump ooit nog zal terugkeren naar het socialemediaplatform.

“Permanente bans zouden extreem zeldzaam moeten zijn en we moeten die enkel gebruiken wanneer er onder meer sprake is van accounts die bots of scams zijn”, zei Musk tijdens zijn toespraak op FT-conferentie Live’s Future of the Car. “Ik denk dat het een vergissing was, omdat het een groot deel van het land van zich vervreemdde en uiteindelijk Donald Trump niet van zich afhield.”

De voormalige Amerikaanse president en vastgoedmagnaat kon nog wel van zich laten horen, vooral onder zijn aanhangers, maar het bereik van zijn toespraken was sterk afgenomen. Twitter was dan ook het medium bij uitstek voor Trump. Het moet gezegd worden dat de man talrijke blunders heeft begaan voordat hij van het platform werd verbannen, na de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari 2021.

De terugkeer van een van de meest actieve personen op Twitter?

“Ik zou het permanente verbod terugdraaien,” zei Musk, waarbij hij benadrukte dat hij nog niet de autoriteit had om dat te doen. De multimiljardair is nog niet de eigenaar van Twitter, en als zijn 44 miljard dollar overnamebod door het bedrijf wordt geaccepteerd, zal de overname pas over enkele maanden een feit zijn.

Maar zodra het zover is, zal Trump dus na meer dan een jaar zijn comeback kunnen maken op het socialemediaplatform.

Hoe realistisch is de comeback van Trump?

Nu rest enkel nog de vraag of Trump wel de intentie heeft om Twitter opnieuw in de armen te sluiten. De kans dat dat gebeurt, lijkt alvast zeer klein. De voormalige Amerikaanse president heeft al aangegeven dat hij niet zal terugkeren naar het socialemediaplatform. ““Ik blijf op het TRUTH-platform”, zei hij in april in een interview met Fox News.

Zal de man zijn belofte houden? Dat is moeilijk te zeggen. Trump zou wel eens zijn eigen sociale netwerk – een platform dat veel problemen heeft gekend en dat Trump niet echt actief gebruikt – kunnen inruilen voor Twitter om zo zijn publiek van meer dan 80 miljoen mensen terug te winnen. Dit kan voornamelijk van pas komen als hij zich herkiesbaar stelt voor de volgende presidentsverkiezingen in de VS.

(fjc)

Meer
Lees meer...