Drama in Britse ‘Blind Getrouwd’: bruidegom beseft ferm te laat dat hij niet met een vreemde wil trouwen

Elke bruid haar ergste nachtmerrie: aan het altaar staan … en blijven staan omdat er geen huwelijk meer komt. Da’s min of meer wat één van de bruidjes in de Britse ‘Blind Getrouwd’ overkwam. Haar bruidegom wilde namelijk niet trouwen met iemand die hij niet kende. Hij besefte dat voor het huwelijk. 

Laat ons nog even herhalen wat het concept van Blind Getrouwd is: je trouwt met iemand die door de wetenschap aan jou gematcht wordt, maar die je nog nooit gezien hebt. Vandaar dat de Britse versie van Blind Getrouwd ook Married at First Sight heet. Je zou denken dat dat concept vrij helder is, en dat je dus min of meer weet waar je aan begint.

“Niet op mijn gemak”

Dat was blijkbaar niet het geval met de Britse bruidegom Wayne. Hij moest in ondertrouw gaan voor Married at First Sight en besliste dan en daar dat het feestje niet zou doorgaan. “Het spijt me, maar ik kan vandaag niet in ondertrouw gaan”, vertelde hij aan de registratiedesk toen hij z’n huwelijk moest gaan vastleggen.

Wat is ondertrouw? Net zoals in België moet je een paar weken voor je gaat trouwen, duidelijk maken dat je dat wil doen. Dat stamt nog uit de tijd dat mensen die protest wilden indienen op een huwelijk, omdat één van de twee bijvoorbeeld nog getrouwd was, dat kon laten weten. Om zo aan iedereen duidelijk te maken dat er een huwelijk zou komen, en protesteerders de tijd te geven om bezwaar aan te tekenen, moest je in ondertrouw. Da’s vaak een periode van twee weken tot zelfs zes maanden.

Ze vraagt hem nog waarom, waarop Wayne zegt dat hij “niet wil trouwen met iemand als ik niet op m’n gemak ben met de hele situatie. Ik hoop dat ze dat kan appreciëren.” Geen huwelijk voor deze twee dus, en Twitter stelde zich ernstige vragen bij de hele situatie. Een beetje terecht wel, want waarom schrijf je je dan in, Wayne?

Beter nu?

De baliemedewerkster bleef er kalm bij. “Uiteraard kan ik er niet achter staan dat je trouwt als je het niet wil.” Waarop Wayne beaamde “Beter nu dan binnen vijf-zes weken.” Tja, dat dan weer wel natuurlijk.

Laat het een wijze les zijn: schrijf jezelf (of je vrienden) nooit dronken in voor Blind Getrouwd

Meer
Lees meer...