Duitser verbetert wereldrecord om ter snelst Capri Sun drinken … maar mensen denken dat zij het sneller kunnen

De jonge Duitser Andre Ortolf heeft een wel heel opvallend wereldrecord gebroken. Hij dronk namelijk één Capri Sun-fruitsapje van 200 milliliter door het rietje naar binnen in exact 10,41 seconden. Daarmee verdiende Ortolf een plaatsje in het Guinness World Records-boek. Toch denken veel mensen online dat zij het sneller kunnen.

Het idee voor het wereldrecord Capri Sun drinken ontstond in augustus 2020 toen de Brit Declan Evans zijn plan voorstelde aan Guinness World Records. Zij organiseerden het ‘event’ en gaven Declan Evans enkele pogingen. Daarbij was 16,65 seconden zijn snelste tijd en dus meteen goed voor een wereldrecord. Zijn landgenote Leah Shutkever brak in april 2021 dat record en zette de recordtijd op 15,71 seconden.

Andre Ortolf

Dat record bleef zo’n anderhalf jaar staan tot de Duitser Andre Ortolf er zich mee ging bemoeien. Ortolf is niet de eerste de beste, want hij heeft van Guinness World Records breken zijn passie gemaakt. Zo brak de jonge Duitser in het verleden onder andere het wereldrecord om ter snelst verkleden als de Kerstman (52,84 seconden), geblinddoekt om ter meest bosbessen eten in één minuut tijd (38), om ter snelst 100 meter lopen in klompen (16,26 seconden) en skibotten (17,65 seconden) en om ter verst een erwt blazen (7,51 meter). Hij droomt ervan om 100 wereldrecords op hetzelfde moment in handen te hebben.

Ook het Capri Sun-record zou uiteindelijk sneuvelen door Andre Ortolf. In het Duitse Augsburg dronk hij namelijk een Capri Sun volledig leeg in amper 10,41 seconden tijd. Zijn record dateert al van 28 december 2022, maar nu pas heeft Guinness World Records de video ervan gedeeld op sociale media.

De regels

Na het delen van die video meenden heel wat mensen online meteen dat zij sneller konden dan Ortolf. Daarbij lijken de regels echter niet helemaal duidelijk te zijn voor velen. De recordpoging moet uiteraard gedaan worden met een regulier verkrijgbaar zakje Capri Sun van 200 milliliter. Je mag daarbij zelf de smaak kiezen.

De deelnemer moet het zakje met het rietje nog in het gesloten plasticje, dat nog aan het zakje plakt, voor zich zetten op een tafel. Daarna leg je je handen op tafel en begint de tijd te lopen eens je die ervan doet. Tijdens de recordpoging mag er ook geen druppel gemorst worden en moet je alles door het rietje drinken. Na het drinken mag er hooguit nog 2,5 milliliter overblijven in het zakje.

Meer
Lees meer...