Editors lossen een nieuwe single en komen, volgens frontman Tom Smith, waarschijnlijk niet naar Rock Werchter

Het is aankondigingsdag voor Editors. Ze hebben hun nieuwe single Magazine gelost, hebben verklapt dat op 9 maart hun nieuwe album ‘Violence’ zullen uitbrengen én ze hebben een optreden op Pinkpop bevestigd. Naar Rock Werchter zullen ze waarschijnlijk niet komen, zo vertelde Tom Smith op Studio Brussel.

De single Magazine klinkt zoals we Editors kennen, maar misschien nog met dat beetje meer stadionambitie. Gevraagd waarover de single gaat, zei Tom Smith op Studio Brussel dat het hij is die met de vinger wijst naar diegenen die het nieuws verspreiden. “Het is belangrijk om de juiste dingen op de juiste manier te vertellen, eerder dan alleen maar de juiste dingen te vertellen”, zei hij daarover. Wel benadrukte hij dat het nummer op geen enkele manier politiek geïnterpreteerd mag worden, eerder tongue-in-cheek.

Het nummer is de voorloper van hun zesde album ‘Magazine’. Volgens Tom Smith heeft de band nog nooit eerder zo goed het evenwicht gevonden tussen gitaren en elektronica.

Editors hebben voor deze plaat samengewerkt met elektronicaproducer Blanck Mass wat als resultaat heeft dat wanneer ‘Violence’ de elektronische richting uitgaat ze meteen stevig de elektronische richting uitgaat, zo zei Tom Smith nog.

Wel Pinkpop. Geen Rock Werchter?

Ondertussen zijn Editors bevestigd voor Pinkpop. Dat verklapte Tom Smith vanochtend op 3FM en is ondertussen officieel bevestigd door het festival. Voor de Belgische fans had Tom Smith minder nieuws. Toen Linde Merckpoel hem vanochtend aan de telefoon vroeg of Editors misschien naar Rock Werchter zouden komen, luidde het antwoord van de frontman “We’ve done that a lot so I don’t think we’ll be playing there.”

Wel is er duidelijk al een bevestiging voor een ander Belgisch festival, maar daarover mocht Smith nog niets zeggen: “We’ll do something but it will be announced soon. I can’t say anything or I get in trouble.”

Het concert dat de band in het Sportpaleis zal geven op 17 maart is ook helemaal uitverkocht. Voorlopig kan de Belgische fan dus nog het best terecht op Pinkpop. Eerder werden voor dat festival ook al onder meer Bruno Mars, Pearl Jam en Foo Fighters aangekondigd. Tom Smith gaf op de Nederlandse radiozender 3FM aan dat ze allicht op zondag 17 juni voor Bruno Mars zullen spelen.

Meer
Lees meer...