Een kitten voor één dag huren? Deze Amerikaanse start-up zorgt daarvoor

Een kitten voor één dag huren? Deze Amerikaanse start-up zorgt daarvoor

’t Is nogal een gek idee wat de Amerikaanse start-up Rescue Time voorstelt en toch zou het heel wat mensen blijmaken. Het bedrijf wil honden en katten verhuren op dag-basis, kwestie van je dagelijkse shot cute te kunnen krijgen zonder voor de beestjes te moeten zorgen.

Je wil een hond of kat maar je weet ook dat je ’t jezelf niet kan veroorloven om dat beetje gezelschap ook te onderhouden? Met lessen of je werk om je mee bezig te houden is het gewoon ook niet voor iedereen. Maar de Amerikaanse start-up Rescue Time snapt je probleem en wil daar iets aan doen, met een voorstel dat toch een cynische nasmaak achterlaat.

Dit zijn de tien meest aanhankelijke katten!

Kitten een dagje huren

Het bedrijfje wil namelijk aan mensen toestaan om een kitten of puppy te huren, alleen of in groep, gedurende één dag, zodat je je volledig kan uitleven. We zouden het kunnen hebben over de ethische kwesties in dit bedrijf, maar daar zijn ze bij Rescue Time duidelijk niet mee bezig, want er is behoorlijk veel vraag naar. Volgens de firma is een gehuurde kitten of hond echt ideaal voor verjaardagsfeestjes, bedrijfsdagen en zeker voor mensen die regelmatig op reis zijn voor ’t werk of plezier.

Het probleem met de start-up (nouja, één van de problemen) is dat katten en honden niet zo graag letterlijk elke dag van eigenaar en omgeving veranderen. Georgia SPCA, de dierenbescherming van de Amerikaanse staat Georgia, zegt dat dieren twee weken tijd nodig hebben om een beetje te acclimatiseren aan een nieuwe omgeving. En als er nog een dier in je huis zit, kan het nog een stuk langer duren.

Waarom miauwen katten eigenlijk?

Adopteren?

Je hebt het begrepen, wij zijn eigenlijk niet zo’n fan van Rescue Time, al zijn er ook een paar dingen die voor de start-up spreken. Volgens Rescue-Time moedigen zij klanten aan om honden en katten te adopteren, al denken wij dat hun doelpubliek net iets anders voor ogen heeft. Toch pleit Rescue-Time voor adoptie na verhuur. Kunnen we ons inbeelden: wie stuurt zo’n beestje nu terug?

15 manieren waarop katten tonen dat ze je graag zien.

Extra cynisch is wel dat deze verhuurdienst duidelijk weet wat er goed in de markt ligt: afhankelijk van het ras van je hond en z’n leeftijd, betaal je meer of minder. Het is dus duidelijk een business die draait om geld en niet om rescue.

Gesponsorde artikelen