Left Right
scrollTop top

Een klungel in de keuken? Dit is wat je moet doen als je beter wil kunnen koken


Een klungel in de keuken? Dit is wat je moet doen als je beter wil kunnen koken

Laten we eerlijk zijn, soms ziet je eten er minder lekker uit dan het zou moeten. Het smaakt misschien nog wel goed, maar kom op … je pizza hoort niet bruin te zien aan de randen. Gelukkig staan er chef-koks klaar om ons te helpen met onze culinaire fouten. 

Volgens enkel tips van chefs in een Reddit-tekst, moet je op de volgende zaken letten.

1. Afblijven

Soms moet je je eten met rust laten. Die steak, dat stukje vis, … Laat je eten rustig koken of bakken. Erin liggen roeren, is soms helemaal niet nodig.

2. Respecteer de volgorde

Kook eerst je groenten voor je ze in je saus gooit. Verwacht geen lekkere smaak als je rauwe uien bij je sudderende tomatensaus gooit.

3. Voorbereiding

Lees eerst het hele recept en de instructies voor je begint te koken. Voor je iets op het vuur zet, leg je alle ingrediënten klaar. Koken wordt veel makkelijker en gaat sneller als je eerst alles voorbereidt.

4. Ken je kruiden

Grote hoeveelheden van willekeurige kruiden, maken je gerecht minder lekker. Ken je kruiden en weet waarvoor ze dienen.

5. Correct snijden

Wees veilig tijdens het koken. Houd je vingers achter je knokkels en je mes voor je knokkels. Zorg ervoor dat het mes altijd op de snijplank blijft.

6. Gebruik zout, maar op een juiste manier

Veel mensen maken de fout om zout te gebruiken in het begin of op het einde van het koken. Eigenlijk zou je zout moeten toevoegen tijdens het koken.

7. Geniet

Wees niet bang om te experimenteren en de recepten lichtjes aan te passen. Tijdens het koken kan je af en toe proeven. Nadien kan je zelf een beetje veranderen aan het recept en wat zout, suiker of kruiden toe te voegen. Let wel op, je moet hier ook niet in overdrijven.

iStockphoto

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308