Een kookprogramma met wiet? Dit is deze week nieuw op Netflix

Een kookprogramma met wiet? Dit is deze week nieuw op Netflix

Netflix heeft deze week een heel gevarieerd aanbod toegevoegd. ‘Marvel’s Luke Cage’ heeft een nieuw seizoen gekregen, er zijn twee nieuwe films, en wat het meest opvalt: Netflix heeft nu ook een kookshow waarin chefs moeten koken met wiet.

Series

Luke Cage is terug. Netflix heeft al een tijdje een patent op enkele actiehelden van Marvel. En die series moet je echt uitkijken in de volgorde van hun release. Begin na het eerste seizoen van Daredevil dus niet meteen aan het tweede seizoen, maar ga eerst verder met Jessica Jones en Luke Cage. En dan is er ook nog Iron Fist natuurlijk. Voor het nieuwe tweede seizoen van Luke Cage moet je ook nog eens de miniserie The Defenders gezien hebben. Volgens de vroegste kritieken zou het de eerste keer zijn dat een nieuw seizoen in de Marvel-reeks op Netflix het vorige in de schaduw zet. Bovendien zou het hele seizoen spannend blijven tot in de finale. Vanaf dit weekend kan je oordelen of die lovende woorden terecht zijn.
In het begin van de week verscheen ook een spin-off van Club de Cuervos. Die Mexicaanse serie gaat over het leven in het bestuur van een voetbalclub. Deze nieuwe reeks heet The Ballad of Hugo Sanchez en gaat dus over het personage Hugo Sanchez, die het team naar een toernooi in Nicaragua moet meenemen.
Deze week is ook het derde seizoen van Shooter begonnen. Je krijgt deze zomer iedere vrijdag een nieuwe aflevering van deze spannende serie over een Amerikaanse sluipschutter met pensioen.

Films

Geen echt opvallende titels bij de nieuwe films op Netflix, maar naar Brain on Fire zijn we toch benieuwd. Het is een verfilming van het autobiografische boek van Susannah Calahan, een schrijfster van The New York Post met een mysterieuze ziekte. In het boek probeert ze zelf te achterhalen wat er aan de hand is. Ze lijdt echter aan geheugenverlies, en daarom leest ze haar eigen medische dossiers terug en interviewt ze mensen in haar omgeving. Chlöe Grace Moretz is de actrice die de hoofdrol speelt.
We maken ook kennis met de Chinese filmwereld deze week, want met Us and Them heeft Netflix één van de kaskrakers in China te pakken. Het is een romantische film over twee vreemden die elkaar op een trein ontmoeten, terwijl ze naar huis gaan voor de feestdagen. In negen dagen tijd wist de film in de bioscoop 191 miljoen dollar op te halen, en dat is zelfs in China veel geld. China is één van die landen waar Netflix niet mag bestaan, dus op deze manier zijn ze toch wat aanwezig in het meest bevolkte land van de wereld.

Reality

De vreemdste nieuwkomer in de catalogus van Netflix is deze week toch de reality-reeks Cooking On High. Dat is een soort Master Chef voor iedereen die al eens wiet gebruikt. Tien koks nemen het elkaar op om de lekkerste gerechten voor een jury te maken, maar het belangrijkste is dat die jury er high van wordt. Koken met wiet, we zouden niet weten hoe we daaraan moeten beginnen. Maar we kunnen al raden dat Netflix hier toch wel wat kritiek voor zou kunnen krijgen. De show wordt gepresenteerd door komiek en YouTube-sensatie Josh Leyva.
Er is ook een nieuw seizoen van Heavy Rescue: 401, een reality-reeks over verschillende Canadese bedrijven die reddingsoperaties met zware voertuigen uitvoeren.

Show

Derren Brown is een illusionist die je al kon bewonderen op Netflix in The Push. Nu is hij terug met een nieuwe special. In Derren Brown: Miracle haalt hij enkel van zijn grootste trucs boven. Dingen doen bewegen, hypnose en dingen doen verdwijnen, … Als je er niet genoeg van krijgt, is er goed nieuws. Brown heeft een deal om drie shows te maken voor Netflix, dus hierna volgt er zeker nog eentje.
Tot slot nog een comedy show van Hannah Gadsby. In Nanette kondigt ze aan dat ze stopt met comedy. Ze verklapt ook verhalen uit haar leven die over seksueel geweld en homofobie gaan. Ze groeide immers op in Tasmanië, waar homoseksualiteit tot 1997 illegaal was. Haar show werd zo populair dat ze er al van Australië naar het Verenigd Koninkrijk mee reisde. Volgende week is New York aan de beurt, maar eerst dus Netflix.
Vind je niet wat je zoekt in het nieuwe aanbod op Netflix? Kijk dan nu naar welke volgens ons de 50 beste series zijn, die je absoluut gezien moet hebben.

Gesponsorde artikelen