Een stukje van onze jeugd breekt: de wereld staat op zijn kop door de dood van frontman Linkin Park

Een stukje van onze jeugd breekt: de wereld staat op zijn kop door de dood van frontman Linkin Park

Iedereen in je omgeving, waaronder jijzelf, reageert geschokt op de dood van Chester Bennington. Amper drie weken nadat hij op de planken stond op Rock Werchter, pleegt hij zelfmoord. Een shock voor iedereen: naasten, fans, muziekliefhebbers en de muziekwereld. Sociale media explodeert van boodschappen voor Chester en platen van Linkin Park worden massaal beluisterd.

Met de hits Numb, Somewhere I Belong, In The End en Papercut heeft Linkin Park ons doen daveren. Tijdens onze tienerjaren voelden we ons eindelijk één met een band en we schreeuwden het letterlijk en figuurlijk van de daken.

Het maakt ons stil

Maar nu worden onze tienerhartjes toch een beetje stil. De hele wereld is bedroefd door het slechte nieuws dat we donderdagavond hebben gekregen. Chester Bennington heeft zelfmoord gepleegd: volgens TMZ heeft hij zichzelf opgehangen in zijn huis in Los Angeles. Sociale media explodeerde zowat gisterenavond met boodschappen voor Chester en nummers van Linkin Park.

Medeoprichter van de band, Mike Shinoda, bevestigde gisterenavond het nieuws en toen werd het echt … : “Geschokt en mijn hart is gebroken, maar het is waar”, klinkt het. “Een officiële berichtgeving volgt zodra we er één hebben.”

Chester Bennington was de leadzanger en medesongwriter van Linkin Park. Hij zat sinds 1998 in de groep. Eerder kende de groep andere namen, maar vanaf 1999 doopten ze zichzelf als Linkin Park. De stem van Chester droeg de band naar succes. De groep brak in 2000 door met het debuutalbum Hybrid Theory. Een knaller van een album dat sinds gisteren waarschijnlijk bij jou thuis opstaat.

Ook muziekband OneRepublic post iets op Twitter: “Lieve god. Een groot R.I.P. voor Chester Bennington van Linkin Park. Dit breekt ons hart. Zelfmoord is de duivel op aarde die ons bedreigt.”

Bassist van rockband Mötley Crüe, Nikki Sixx, is diep geraakt: “Ik heb tranen. Chester vertelde me net hoe gelukkig hij was. Hij was zo’n lieve en getalenteerde man. Ik vind het zo erg voor zijn familie, bandleden en fans.”

Presentator Jimmy Kimmel zegt dat Bennington een van de vriendelijkste mannen was die ooit in zijn talkshow is geweest. “Mijn hart is gebroken voor zijn familie en vrienden. Hij zal verschrikkelijk gemist worden.”

Ook Green Day heeft het bericht van Billie Joe gedeeld op Facebook: “Ik heb Chester een aantal keer ontmoet. Hij was lief en heel slim. En een verdomd goede zanger. Mentale gezondheid en drugsverslavingen zijn erg complexe problemen. Weet gewoon dat je niet alleen bent. Rust in vrede Chester. Je zal worden gemist.”

De zanger heeft veel momenten gecreëerd voor ons en zal voor altijd in onze herinneringen blijven.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen