Eerste deel ‘Cobra Kai’ seizoen 6 vanaf nu te zien op Netflix

Na lang wachten kunnen de fans van de reeks Cobra Kai opnieuw op Netflix terecht. Vandaag verscheen namelijk het eerste deel van het allerlaatste seizoen van de serie. Het gaat om vijf afleveringen waarin de dojo’s beseffen dat Cobra Kai nooit écht weg is.

Cobra Kai bestaat al sinds 2018 en in 2020 verhuisde de reeks naar Netflix. Sindsdien groeide het uit tot een populaire serie bij zowel jongeren als volwassenen. De reeks is een soort Karate Kid-reboot, waarbij ook personages uit de originele film te zien zijn. Daarbij horen o.a. Johnny Lawrence (Zabka), Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en John Creese (Martin Kove).

Het laatste seizoen dateert ondertussen al van 2022 en het was lang onzeker of er nog een zesde seizoen zou volgen. Uiteindelijk liet Netflix weten dat er nog één seizoen zou komen. Dat seizoen verschijnt nu in drie delen.

Cobra Kai

In september 2022 was het vijfde seizoen te zien. Dat eindigde, na een gevecht in de dojo, opvallend positief. De grote vijand van het seizoen, Terry Silver (Thomas Ian Griffith), werd opgepakt door de politie en de twee dojo’s leken eindelijk vredig te kunnen samenwerken.

Maar toch was er sprake van één grote cliffhanger. De grote Cobra Kai-leider John Creese (Martin Cove) blijkt namelijk helemaal niet dood. Het zesde en laatste seizoen zal de kijker een antwoord geven op alle overblijvende vragen en zal (hopelijk) ook een einde maken aan de toxische dojo Cobra Kai. 

Eerste deel

Vanaf vandaag zijn dus de eerste vijf afleveringen te zien op Netflix. Daarin lijkt in eerste instantie de vrede te zijn teruggekeerd, maar al snel blijkt dat Cobra Kai toch nog ergens aanwezig is. Als daarnaast ook nog eens blijkt dat John Kreese niet echt weg is, is het oorlog.

Om de oorlog voor eens en altijd te winnen moet de dojo van Johnny en Daniel de grote wedstrijd, en de laatste wedstrijd met Johnny als sensei, zien te winnen. Alleen dan kunnen ze de grote vijand voor altijd aftroeven. Hoe dat verder afloopt, zien de fans tijdens het tweede (28 november) en derde (2025) deel van het laatste seizoen.

Bekijk de trailer van Cobra Kai seizoen 6 hier:

Meer streamingnieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief via deze link.

Meer
Lees meer...