Laatste seizoen ‘Cobra Kai’ in drie delen te zien: Eerste afleveringen verschijnen deze zomer

Het einde van Cobra Kai komt alsmaar dichter. Eerder kondigde Netflix al aan dat het zesde seizoen het laatste zou zijn. Toch was het even wachten op meer nieuws. Gisteren maakte de streamingdienst eindelijk bekend wanneer dat seizoen zal verschijnen. Het eerste deel is voor 18 juli. De andere twee delen zijn pas later te zien.

Cobra Kai bestaat al sinds 2018 en in 2020 verhuisde de reeks naar Netflix. Sindsdien groeide het uit tot een populaire serie bij zowel jongeren als volwassenen. De reeks is een soort Karate Kid-reboot, waarbij ook personages uit de originele film te zien zijn. Daarbij horen o.a. Johnny Lawrence (Zabka), Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en John Creese (Martin Kove).

Het laatste seizoen dateert ondertussen al van 2022 en het was lang onzeker of er nog een zesde seizoen zou volgen. Uiteindelijk liet Netflix weten dat er nog één seizoen zou komen. Dat seizoen wordt nu extra gevierd en zal in drie delen verschijnen.

Laatste seizoen

Het zesde en laatste seizoen zal de kijker een antwoord geven op alle overblijvende vragen en zal (hopelijk) ook een einde maken aan de toxische dojo Cobra Kai. Na de gebeurtenissen van het vorige seizoen, lijken alvast alsmaar meer kinderen de weg te vinden naar de dojo van Daniel en Johnny.

Dat was ook te zien op een behind the scenes-foto die maker Jon Hurwitz deelde. Toch zullen ze dus nog moeten opletten voor de misleidingen van de grote leider en slechterik, John. Hoe dat precies afloopt, zullen fans pas in 2025 te zien zijn. Toch verschijnen de eerste nieuwe afleveringen al binnenkort.

Drie delen

In een nieuwe video maakte Netflix namelijk bekend dat het laatste seizoen uit drie delen zal bestaan. En die zullen geleidelijk aan worden gereleased. Het seizoen zal uiteindelijk uit 15 afleveringen bestaan, waarvan de eerste 5 op 18 juli verschijnen. Het tweede deel is voor 28 november en het derde en laatste deel is pas voor 2025.

Fans van de reeks hebben dus nog genoeg om naar uit te kijken. Al zal het na die 15 afleveringen wel voor altijd gedaan zijn met de reeks. Desondanks zijn de makers toch al bezig met eventuele nieuwe projecten die zich in hetzelfde universum afspelen.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...