Netflix kondigt zesde en laatste seizoen ‘Cobra Kai’ aan

Goed en slecht nieuws voor de fans van Cobra Kai. Netflix maakte zonet bekend dat er een nieuw seizoen komt van de reeks. Maar dat seizoen zal ook meteen het laatste worden. In een lange brief bedanken de makers de fans alvast voor het vertrouwen en het avontuur. Wanneer het zesde en laatste seizoen te zien zal zijn, is niet bekend.

Netflix lijkt aan een nieuw tijdperk te willen beginnen. Na het cancellen van verschillende series, komt er binnenkort ook een einde aan de langlopende serie Cobra Kai. Die reeks krijgt nog een zesde seizoen, maar dat zal het laatste zijn. Dat maakt de streamingdienst bekend met een video op Twitter.

Cobra Kai

Cobra Kai bestaat al sinds 2018 en in 2020 verhuisde de reeks naar Netflix. Sindsdien groeide het uit tot een populaire serie bij zowel jongeren als volwassenen. De reeks is een soort Karate Kid-reboot, waarbij ook personages uit de originele film te zien zijn. Daarbij horen o.a. Johnny Lawrence (Zabka), Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en John Creese (Martin Kove).

In september 2022 was het vijfde seizoen te zien. Dat eindigde, na een gevecht in de Cobra Kai-dojo, opvallend positief. De grote vijand van het seizoen, Terry Silver (Thomas Ian Griffith), werd opgepakt door de politie en de twee dojo’s leken eindelijk vredig te kunnen samenwerken. Maar toch was er sprake van één grote cliffhanger. De grote Cobra Kai-leider John Creese (Martin Cove) blijkt namelijk helemaal niet dood.

Seizoen 6

Hoe dat zal aflopen, zien we binnenkort in een nieuw seizoen van Cobra Kai. Maar daarin zullen we ook ineens afscheid moeten nemen van The Valley en de verschillende dojo’s. Dat maakt Netflix bekend via een throwbackvideo. De fans zijn alvast opgelucht, want de aankondiging liet vier maanden op zich wachten.

De makers van de reeks hebben het publiek via een open brief alvast bedankt voor het vertrouwen. “We wilden deze serie altijd op onze eigen manier afronden. Het is dan ook met trots dat we jullie kunnen vertellen dat dit verhaal met een zesde en laatste seizoen zal eindigen”, valt er te lezen. “Dit fandom is echt het beste dat ons ooit is overkomen. We kunnen dan ook niet wachten om meer Karate Kid-verhalen aan jullie te vertellen. Want zoals jullie allemaal weten: Cobra Kai never dies.”

Met die laatste zin lijken de makers alvast te hinten op mogelijke nieuwe spin-offs. Wanneer het zesde seizoen van Cobra Kai zal verschijnen, is nog niet bekend.

Bekijk de aankondiging hier:

Lees de brief van de makers hier:

Meer
Lees meer...